Piletina sa šampinjonima
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Sastojci:
1/2 žličice papra
2 polovice oguljenih pilećih prsa bez kostiju (svaka polovica težine oko 25 dag)
2 žlice maslinova ulja
1 sitno nasjeckani crveni luk
4 češnja usitnjenog češnjaka
1 crvena paprika, narezana na kockice
25 dag šampinjona, narezanih na četvrtine
1/2 kg sitno narezanih rajčica
2-4 dl pileće juhe
1/2 žličice soli
1/2 žličice usitnjenoga svježeg ili sušenog ružmarina
Priprema:
U velikoj teflonskoj tavi na umjernoj vatri zagrijte ulje.
Dodajte pileća prsa i popržite ih sa svake strane oko 3 minute, ili dok ne požute.Nakon toga izvadite piletinu na tanjur.
Smanjite vatru na najmanji plamen pa na isto ulje dodajte luk i češnjak i pirjajte dok luk ne omekša.
Dodajte papriku i gljive i pirjajte dok ne omekšaju.
Na sve to dodajte usitnjenu rajčicu, juhu, sol, ružmarin i papar pa kratko prokuhajte.
Piletinu vratite u tavu s povrćem, smanjite plamen i sve zajedno pirjajte još oko 20 minuta. Poslužite toplo.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 369 kcal (1525 kj)
Sastav po osobi:
- masti 19 g (od toga nezasićenih 8 g),
- kolesterola 101 mg,
- ugljikohidrata 13 g,
- bjelančevina 35 g,
- soli 409 mg.