Navigacija

Piletina sa šampinjonima

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 40 minuta

Sastojci:

1/2 žličice papra
2 polovice oguljenih pilećih prsa bez kostiju (svaka polovica težine oko 25 dag)
2 žlice maslinova ulja
1 sitno nasjeckani crveni luk
4 češnja usitnjenog češnjaka
1 crvena paprika, narezana na kockice
25 dag šampinjona, narezanih na četvrtine
1/2 kg sitno narezanih rajčica
2-4 dl pileće juhe
1/2 žličice soli
1/2 žličice usitnjenoga svježeg ili sušenog ružmarina

Piletina sa šampinjonimaPriprema:

U velikoj teflonskoj tavi na umjernoj vatri zagrijte ulje.

Dodajte pileća prsa i popržite ih sa svake strane oko 3 minute, ili dok ne požute.Nakon toga izvadite piletinu na tanjur.

Smanjite vatru na najmanji plamen pa na isto ulje dodajte luk i češnjak i pirjajte dok luk ne omekša.

Dodajte papriku i gljive i pirjajte dok ne omekšaju.

Na sve to dodajte usitnjenu rajčicu, juhu, sol, ružmarin i papar pa kratko prokuhajte.

Piletinu vratite u tavu s povrćem, smanjite plamen i sve zajedno pirjajte još oko 20 minuta. Poslužite toplo.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 369 kcal (1525 kj)

Sastav po osobi:

  • masti 19 g (od toga nezasićenih 8 g),
  • kolesterola 101 mg,
  • ugljikohidrata 13 g,
  • bjelančevina 35 g,
  • soli 409 mg.