Navigacija

Piletina u umaku pesto

Priprema: 5 minuta
Pečenje: 50 minuta

Sastojci:

75 dag krte piletine bez kožice
3 žlice umaka pesto (češnjak, peršin, maslinovo ulje, sol)
1/4 šalice smrvljenih kukuruznih pahuljica
2 žlice maslinova ulja
limun

Piletina u umaku pesto Priprema:

Operite piletinu i osušite je. Premažite meso umakom pesto i smrvljenim kukuruznim pahuljicama. Pecite u tavi
s malo ulja dok piletina ne omekša. Poslužite sa sokom od limuna.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 452 kcal (1898 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 24 g (od toga nezasićenih 12,5 g),
  • kolesterola 66 mg,
  • ugljikohidrata 20 g,
  • bjelančevina 39 g,
  • soli 263 mg.