Pire od krumpira
Priprema: 15 minuta
Kuhanje i pečenje: 50 minuta
Sastojci:
80 dag krumpira
1 žličica suncokretova ulja
1 žlica mekanog margarina
¼ šalice (1/4 od 2,5 dl) soka od naranče
1/4 žličice praha indijskog oraščića
Priprema:
Ogulite krumpire i kuhajte ih dok ne omekšaju, 25-30 minuta. Propasirajte ih. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 180 ‘C i premažite kalup za pečenje biljnim uljem.
Pireu dodajte ostale sastojke te sve dobro promiješajte. Gotovu smjesu stavite u kalup za pečenje i zapecite u pećnici. Poslužite toplo.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 196 kcal (823 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 4 g (od toga nezasićenih 3 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 38 g,
- bjelančevina 2 g,
- soli 190 mg.