Navigacija

Pire od krumpira

Priprema: 15 minuta
Kuhanje i pečenje: 50 minuta

Sastojci:

80 dag krumpira
1 žličica suncokretova ulja
1 žlica mekanog margarina
¼ šalice (1/4 od 2,5 dl) soka od naranče
1/4 žličice praha indijskog oraščića

Pire od krumpira Priprema:

Ogulite krumpire i kuhajte ih dok ne omekšaju, 25-30 minuta. Propasirajte ih. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 180 ‘C i premažite kalup za pečenje biljnim uljem.

Pireu dodajte ostale sastojke te sve dobro promiješajte. Gotovu smjesu stavite u kalup za pečenje i zapecite u pećnici. Poslužite toplo.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 196 kcal (823 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 4 g (od toga nezasićenih 3 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 38 g,
  • bjelančevina 2 g,
  • soli 190 mg.