Pirjane zelene mahune s bosiljkom
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Sastojci:
1 žlica maslinova ulja
1 veća glavica slatkoga usitnjenog luka
3 češnja usitnjenog češnjaka
70 dag zelenih mahuna, poprečno prerezanih
2 narezane rajčice (oguljene)
1/2 šalice nasjeckanoga svježeg bosiljka
½ žličice soli
1 žlica octa
Priprema:
U velikoj teflonskoj tavi na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte oko 4 minute, dok luk ne požuti.
Zatim dodajte češnjak, zelene mahune, rajčicu, bosiljak, ocat, sol i vode po potrebi, pa pustite da uzavri.
Smanjite vatru, djelomično pokrijte i kuhajte oko 9 minuta, dok mahune ne budu kuhane al dente. Poslužite toplo.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 88 kcal (368 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 3,5 g (od toga nezasićenih 2,5 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 10 g,
- bjelančevina 4 g,
- soli 295 mg.