Navigacija

Pirjani špinat s crvenom paprikom

Priprema: 15 minuta
Pirjanje: 15 minuta

Sastojci:

2 žličice maslinova ulja
35 dag svježih listova špinata
1 velika crvena paprika, narezana na kockice veličine oko 1 cm
1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
3 češnja usitnjenog češnjaka
1/2 žličice soli
1/8 žličice šećera

Pirjani špinat s crvenom paprikom Priprema:

U tavi na umjernoj vatri zagrijte ulje. Umiješajte luk i češnjak te pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte crvenu papriku i pirjajte, uz dolijevanje vode, dok ne omekša. Na kraju umiješajte špinat, sol i šećer pa pirjajte, povremeno miješajući, dok špinat ne uvene. Poslužite toplo.

Poslužuje se za 2 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 158 kcal (664 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 14 g (od toga nezasićenih 11,6 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 6 g,
  • bjelančevina 2 g,
  • soli 316 mg.