Navigacija

Pjena od sira s malinama

Priprema: 15 minuta
Hlađenje: 1-2 sata

Sastojci:

25 dag posnoga svježeg kravljeg sira
3 bjelanjka
3 žlice fruktoze
20 dag malina

Pjena od sira s malinama  Priprema:

Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i jedne žlice voćnog šećera. Dobro ocijeđeni sir protisnite ili propasirajte sa 2 žlice fruktoze.

Polako mu primiješajte bjelanjke da dobijete pjenu i zatim usitnjene maline.

Sačuvajte nekoliko malina za ukras. Rasporedite u zdjelice i hladite barem 1 sat. Prije posluživanja ukrasite cijelim malinama.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 251 kcal (1054 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 16,8 g (od toga nezasićenih 1,1 g),
  • kolesterola 32 mg,
  • ugljikohidrata 11 g,
  • bjelančevina 14 g,
  • soli 148 mg.