Pjena od sira s malinama
Priprema: 15 minuta
Hlađenje: 1-2 sata
Sastojci:
25 dag posnoga svježeg kravljeg sira
3 bjelanjka
3 žlice fruktoze
20 dag malina
Priprema:
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i jedne žlice voćnog šećera. Dobro ocijeđeni sir protisnite ili propasirajte sa 2 žlice fruktoze.
Polako mu primiješajte bjelanjke da dobijete pjenu i zatim usitnjene maline.
Sačuvajte nekoliko malina za ukras. Rasporedite u zdjelice i hladite barem 1 sat. Prije posluživanja ukrasite cijelim malinama.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 251 kcal (1054 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 16,8 g (od toga nezasićenih 1,1 g),
- kolesterola 32 mg,
- ugljikohidrata 11 g,
- bjelančevina 14 g,
- soli 148 mg.