Navigacija

Pljeskavica od bijele ribe

Priprema: 45 minuta
Kuhanje (pečenje): 10 minuta

Sastojci:

1 kg zamrznute ribe (škarpina, oslić)
1 vezica povrća za juhu
1 glavica luka
žličica slatke crvene paprike
1/2 šalice krušnih mrvica
1 jaje i 2 bjelanjka
sol i papar
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinova ulja

Pljeskavica od bijele ribe Priprema:

Povrće za juhu stavite kuhati u slanu vodu. Kad napola omekša, dodajte očišćenu ribu i kuhajte dok riba ne omekša.

Zatim izvadite ribu, očistite je od kostiju i zajedno s kuhanim povrćem sitno isjeckajte.

Dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, papar, krušne mrvice, slatku crvenu papriku i jaja.

Dobro izmiješajte i oblikujte pljeskavice pa ih pržite na vrućem ulju.

Poslužuje se za 6 osoba.

Energetska vrijednost po osobi: 167 kcal (702 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 12,3 g (od toga nezasićenih 8,7 g),
  • kolesterola 40 mg,
  • ugljikohidrata 8,5 g,
  • bjelančevina 28 g,
  • soli 350 mg.