Pljeskavica od bijele ribe
Priprema: 45 minuta
Kuhanje (pečenje): 10 minuta
Sastojci:
1 kg zamrznute ribe (škarpina, oslić)
1 vezica povrća za juhu
1 glavica luka
žličica slatke crvene paprike
1/2 šalice krušnih mrvica
1 jaje i 2 bjelanjka
sol i papar
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinova ulja
Priprema:
Povrće za juhu stavite kuhati u slanu vodu. Kad napola omekša, dodajte očišćenu ribu i kuhajte dok riba ne omekša.
Zatim izvadite ribu, očistite je od kostiju i zajedno s kuhanim povrćem sitno isjeckajte.
Dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, papar, krušne mrvice, slatku crvenu papriku i jaja.
Dobro izmiješajte i oblikujte pljeskavice pa ih pržite na vrućem ulju.
Poslužuje se za 6 osoba.
Energetska vrijednost po osobi: 167 kcal (702 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 12,3 g (od toga nezasićenih 8,7 g),
- kolesterola 40 mg,
- ugljikohidrata 8,5 g,
- bjelančevina 28 g,
- soli 350 mg.