Navigacija

Pljeskavica od inćuna

Priprema: 45 minuta
Kuhanjei pečenje: 15 minuta

Sastojci:

60 dag većih svježih inćuna
1 vezica povrća za juhu
2 češnja češnjaka, nasjeckana
1 mala glavica luka, nasjeckana
4 žlice krušnih mrvica
1 jaje i 1 bjelanjak
4 žlice maslinova ulja
2 žlice vinskog octa
sol i papar
peršinov list, lovor, ružmarin
1 limun

Pljeskavica od inćuna Priprema:

Inćune očistite. U litri osoljene vode skuhajte povrće za juhu s nekoliko listića lovora i malo ružmarina.

Kad je povrće kuhano, dodajte ocat i inćune.

Kuhajte ih u toj juhi 5 minuta.

Ocijedite ih i stavite sa strane da se malo ohlade.

Očistite ribe od kostiju i dobivene hlete zajedno s povrćem iz juhe dobro usitnite.

Na maslinovu ulju nakratko propržite luk i češnjak. Maknite s vatre.

Primiješajte inćune, povrće, istučeno jaje i bjelanjak, krušne mrvice, papar, sol i svježe nasjeckan peršinov list pa sve dobro izmijesite.

Oblikujte 4 pljeskavice. Pecite ih na ploči, roštilju ili malo nauljenoj teflonskoj tavi po 5 minuta sa svake strane.

Poslužite s kriškom limuna.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 364 kcal (1528 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 24 g (od toga nezasićenih 16 g),
  • kolesterola 50 mg,
  • ugljikohidrata 2,1 g,
  • bjelančevina 27 g,
  • soli 330 mg.