Navigacija

Proljetne šparoge na salatu

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 10 minuta

Sastojci:

40 dag svježih ili konzerviranih šparoga
2 tvrdo kuhana jaja
sok od 1 limuna
nasjeckani bosiljak
10 maslina bez koštica
5 rotkvica
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
4 lista salate
4 lista crvenog radiča

Proljetne šparoge na salatu Priprema:

Skuhajte i nasjeckajte šparoge na komadiće. Ako su uzgojene šparoge krupne, donje polovice prije kuhanja
tanko ogulite.

Divljim šparogama drvenaste dijelove odrežite (možete ih iskoristiti za juhu). Jaja, rotkvice i
masline narežite na kolutiće te sve izmiješajte i prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem.

Popaprite i posolite po želji. Ostavite u hladnjaku da se ohladi, a zatim poslužite u košaricama od zelene salate i radiča.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 164 kcal (690 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 13,8 g (od toga nezasićenih 8,7 g),
  • kolesterola 100 mg,
  • ugljikohidrata 6 g,
  • bjelančevina 4 g,
  • soli 250 mg.