Proljetne šparoge na salatu
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 10 minuta
Sastojci:
40 dag svježih ili konzerviranih šparoga
2 tvrdo kuhana jaja
sok od 1 limuna
nasjeckani bosiljak
10 maslina bez koštica
5 rotkvica
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
4 lista salate
4 lista crvenog radiča
Priprema:
Skuhajte i nasjeckajte šparoge na komadiće. Ako su uzgojene šparoge krupne, donje polovice prije kuhanja
tanko ogulite.
Divljim šparogama drvenaste dijelove odrežite (možete ih iskoristiti za juhu). Jaja, rotkvice i
masline narežite na kolutiće te sve izmiješajte i prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem.
Popaprite i posolite po želji. Ostavite u hladnjaku da se ohladi, a zatim poslužite u košaricama od zelene salate i radiča.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 164 kcal (690 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 13,8 g (od toga nezasićenih 8,7 g),
- kolesterola 100 mg,
- ugljikohidrata 6 g,
- bjelančevina 4 g,
- soli 250 mg.