Navigacija

Puding s jabukama

Priprema: 25 minuta

Sastojci:

1 vrećica pudinga od vanilije
20 dag oguljenih i očišćenih jabuka
2,5 dl malomasnog mlijeka
6,5 dl vode
3 žlice smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 pjena za šlag (s vodom)
cimet

Puding s jabukama Priprema:

Jabuke skuhajte u 6,5 dl vode, zatim ih izvadite i izgnječite u pire. Izmiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka, a ostalo mlijeko ulijte u kipuću vodu od jabuka.

Umiješajte mješavinu pudinga i skuhajte ga. U kuhani puding umiješajte pire od jabuka, cimet i vanilin šećer. Sve rasporedite u šire čaše i ukrasite šlag pjenom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 178 kcal (748 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 5 g (od toga nezasićenih  0,7 g),
  • kolesterola 35 mg,
  • ugljikohidrata 30,4 g,
  • bjelančevina 3,3 g,
  • soli 52,4 mg.