Puding s jabukama
Priprema: 25 minuta
Sastojci:
1 vrećica pudinga od vanilije
20 dag oguljenih i očišćenih jabuka
2,5 dl malomasnog mlijeka
6,5 dl vode
3 žlice smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 pjena za šlag (s vodom)
cimet
Priprema:
Jabuke skuhajte u 6,5 dl vode, zatim ih izvadite i izgnječite u pire. Izmiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka, a ostalo mlijeko ulijte u kipuću vodu od jabuka.
Umiješajte mješavinu pudinga i skuhajte ga. U kuhani puding umiješajte pire od jabuka, cimet i vanilin šećer. Sve rasporedite u šire čaše i ukrasite šlag pjenom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 178 kcal (748 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 5 g (od toga nezasićenih 0,7 g),
- kolesterola 35 mg,
- ugljikohidrata 30,4 g,
- bjelančevina 3,3 g,
- soli 52,4 mg.