Punjene tikvice
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 40 minuta
Sastojci:
1 kg tikvica
1 šalica krušnih mrvica
1 žlica origana
¼ žlice crnog papra
3 veće rajčice (oguljene)
2 žlice soka od limuna
2 žlice parmezana
1/2 šalice kokošjeg temeljca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 ‘C. Prepolovite tikvice po dužini i blanširajte. Izdubite sredinu. Stavite krušne mrvice, origano, papar, oguljene i narezane rajčice i limunov sok u zdjelu te sve zajedno promiješajte rukama.
Rasporedite nadjev u “korita” tikvica. Pospite sirom. Tikvice stavite u posudu za pečenje i oko njih (ne po njima) nalijte kokošji temeljac. Pecite nepokriveno otprilike 40 minuta. Poslužite vruće.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 118 kcal (496 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 2 g (od toga nezasićenih 1 g),
- kolesterola 100 mg,
- ugljikohidrata 21 g,
- bjelančevina 4 g,
- soli 198 mg.