Navigacija

Ražnjići od teletine

Priprema: 15 minuta
Pečenje: 15 minuta

Sastojci:

60 dag teletine
2 žlice maslinova uj la
sol, papar
struk mladog luka
struk rotkvice

Ražnjići od teletine Priprema:

Meso izrežite na manje ploške ili kockice i nanižite na drvene štapiće.

Popaprite, poprskajte ga uljem  i ostavite da stoji u hladnjaku (oko 1 sat).

Nakon toga, meso lagano  posolite i pecite na dobro ugrijanom roštilju, na ploči ili tavi. Poslužite s mladim lukom i rotkvicama.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 300 kcal (1 260 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 17,3 g (od toga nezasićenih 10,3 g),
  • kolesterola 132 mg,
  • ugljikohidrata 3 g,
  • bjelančevina 33,4 g,
  • soli 320 mg.