Ražnjići od teletine
Priprema: 15 minuta
Pečenje: 15 minuta
Sastojci:
60 dag teletine
2 žlice maslinova uj la
sol, papar
struk mladog luka
struk rotkvice
Priprema:
Meso izrežite na manje ploške ili kockice i nanižite na drvene štapiće.
Popaprite, poprskajte ga uljem i ostavite da stoji u hladnjaku (oko 1 sat).
Nakon toga, meso lagano posolite i pecite na dobro ugrijanom roštilju, na ploči ili tavi. Poslužite s mladim lukom i rotkvicama.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 300 kcal (1 260 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 17,3 g (od toga nezasićenih 10,3 g),
- kolesterola 132 mg,
- ugljikohidrata 3 g,
- bjelančevina 33,4 g,
- soli 320 mg.