Navigacija

Rizi-bizi na drugačiji način

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 35 minuta

Sastojci:

2 češnja češnjaka
20 dag gljiva i 1 glavica luka
4 manje rajčice
3 žlice maslinova ulja
25 dag riže
1 litra neslanog temeljca od povrća
2 šalice zamrznutoga zelenog graška
1 žlica nasjeckanog peršina

 

Rizi-bizi na drugačiji način Priprema:

Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Gljive očistite i operite pa ih narežite na ploškice.

Rajčice narežite na kockice. U loncu ugrijte ulje i na njemu staklasto popržite luk i češnjak.

Dodajte rižu i uz miješanje popržite. Dodajte gljive i komadiće rajčica.

Zalijte neslanim  temeljcem od povrća i sve pokriveno pirjajte na blagoj vatri 20-25 minuta.

Zamrznuti grašak umiješajte 6 minuta prije kraja kuhanja.

Gotov rižoto stavite u zdjelu, pospite listićima peršina i poslužite.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 189 kcal (794 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 10,5 g (od toga nezasićenih  8,7 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 20 g,
  • bjelančevina 3,5 g,
  • soli 150 mg.