Rižoto od liganja
Priprema: 25 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Sastojci:
60 dag liganja
25 dag riže
2 nasjeckana luka
2 češnja usitnjenog češnjaka
4 žlice maslinova ulja
lovorov list
sol i papar
malo nasjeckanog peršina
Priprema:
Lignje očistite i narežite na kolutiće. Popržite ih zajedno s lukom i češnjakom na ulju, a zatim dodajte lovorov list i rižu. Zalijte vodom, tako da lignje budu prekrivene. Kuhajte na laganoj vatri.
Tijekom kuhanja posudu više puta protresite. Riža neka ostane malo tvrda (al dente) i ne presuha.
Najbolje je posudu protresti. Prije nego što ga poslužite, rižoto ukrasite nasjeckanim peršinom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 538 kcal (2260 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 17,1 g (od toga nezasićenih 12,6 g),
- kolesterola 336 mg,
- ugljikohidrata 48 g,
- bjelančevina 48 g,
- soli 225 mg.