Salata od bakalara
Priprema: 30 minuta
Kuhanje: 90 minuta
Sastojci :
30 dag suhog bakalara
15 dag mladog špinata
1 šaka rukole
limunov sok
grančica majčine dušice
1 svežnjić peršina
1 list lovora
češnjak
maslinovo ulje
sol i papar (u zrnu i mj leveni)
vino (bijelo)
nekoliko velikih listova salate
Priprema:
Bakalar koji ste močili 24 sata skuhajte u razvodnjenom vinu u koje ste dodali lovor i papar u zrnu. Špinat i rukolu prokuhajte, ocijedite i nasjeckajte na veće komade te pomiješajte s maslinovim uljem, majčinom dušicom, peršinorn, češnjakom i limunovim sokom.
Svemu tome primiješajte skuhan, očišćen, ohladen i usitnjen bakalar.
Gotovu salatu od bakalara stavite u hladnjak. Poslužite je ukrašenu usitnjenim peršinom u košaricama od listova salate.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 320 kcal (1344 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 9,9 g (od toga nezasićenih 6,6 g),
- kolesterola 100 mg,
- ugljikohidrata 2,7 g,
- bjelančevina 47 g,
- soli 392 mg.