Navigacija

Salata od dimljene puretine s divljom rižom

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 45 minuta

Sastojci:

20 dag divlje riže
1/2 male žlice sušenog timijana i isto toliko soli
3 žlice jabučnoga octa
1 žlica maslinova ulja
2 žličice senfa
20 dag dimljene puretine, narezane na kockice veličine 1,5 cm
1 jabuka, narezana na kriške debljine 1,5 cm
1 krastavac, oguljen i narezan na kolutiće debljine oko 1/2 cm

Salata od dimljene puretine s divljom rižom Priprema:

Stavite 3 šalice vode da uzavri. Dodajte divlju rižu, timijan i malo soli. Smanjite plamen pa poklopljeno kuhajte oko 45 minuta, dok divlja riža ne omekša. Dobro ocijedite.

U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte ocat, ulje, senf i preostalu sol.

Dodajte divlju rižu i dobro promiješajte. Dodajte puretinu, rajčice, jabuku i krastavac pa još jedanput promiješajte.

Poslužite ohlađeno do sobne temperature ili rashlađeno.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 220 kcal (924 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 10,2 g (od toga nezasićenih 3 g),
  • kolesterola 198 mg,
  • ugljikohidrata 4,3 g,
  • bjelančevina 15 g,
  • soli 394 mg.