Salata od tjestenine i rukole
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Sastojci:
15 dag tjestenine
10 dag rukole
2 male zelene tikvice
2 zrele rajčice
sol i papar
2 žlice maslinova ulja
limunov sok
listići metvice
Priprema:
Skuhajte tjesteninu i tikvice narezane na kolutiće (svako zasebno), ohladite i pomiješajte s rukolom i rajčicama izrezanim na kockice. Začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i paprom, po želji. Ohladite i poslužite ukrašeno listićima metvice.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 179 kcal (752 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 7 g (od toga nezasićenih 5,8 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 29 g,
- bjelančevina 0 g,
- soli 350 mg.