Navigacija

Salata s tofuom

Priprema: 10 minuta

Sastojci:

1 velika svježa mrkva, naribana
20 dag tofua (sira od sojina mlijeka) narezanoga na kockice
2 rajčice izrezane na kockice
½ šalice narezanoga svježeg kopra
2 narezana mlada luka
2 žlice maslinova ulja
1/2 dl soka od limuna
sol, papar
10 dag sezonske zelene salate, rukole i/ili radiča

Salata s tofuom Priprema:

U zdjeli pomiješajte sok od limuna, maslinovo utje, papar i sol. Dodajte kopar, mladi luk, naribanu mrkvu, rajčicu i sve promiješajte. Dodajte sir i još jedanput promiješajte.

Na četiri tanjura rasporedite opranu i ocijedenu zelenu salatu i preko nje začinjenu miješanu salatu. Odmah poslužite.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 162 kcal (681 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 10 g (od toga nezasićenih 7 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 10 g,
  • bjelančevina 8 g,
  • soli 367 mg.