Salata s tofuom
Priprema: 10 minuta
Sastojci:
1 velika svježa mrkva, naribana
20 dag tofua (sira od sojina mlijeka) narezanoga na kockice
2 rajčice izrezane na kockice
½ šalice narezanoga svježeg kopra
2 narezana mlada luka
2 žlice maslinova ulja
1/2 dl soka od limuna
sol, papar
10 dag sezonske zelene salate, rukole i/ili radiča
Priprema:
U zdjeli pomiješajte sok od limuna, maslinovo utje, papar i sol. Dodajte kopar, mladi luk, naribanu mrkvu, rajčicu i sve promiješajte. Dodajte sir i još jedanput promiješajte.
Na četiri tanjura rasporedite opranu i ocijedenu zelenu salatu i preko nje začinjenu miješanu salatu. Odmah poslužite.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 162 kcal (681 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 10 g (od toga nezasićenih 7 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 10 g,
- bjelančevina 8 g,
- soli 367 mg.