Navigacija

Salata sa svježim koprom na grčki način

Priprema: 10 minuta

Sastojci:

50 dag na listiće narezane zelene salate po izboru
1/2 šalice narezanoga svježeg kopra
4 tanko narezana mlada luka
1 žlica maslinova ulja
1 dl soka od limuna
1/2 žličice soli
10 dag izmrvljenog sira fete

Salata sa svježim koprom na grčki način Priprema:

U zdjeli pomiješajte sok od limuna, ulje i sol. Dodajte salatu, kopar i mladi luk te dobro promiješajte. Dodajte sir
fetu i još jedanput promiješajte.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 140 kcal (597 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 10 g (od toga nezasićenih 5 g),
  • kolesterola 20 mg,
  • ugljikohidrata 7 g,
  • bjelančevina 6 g,
  • soli 467 mg.