Navigacija

Savitak od mrkve

Priprema: 30 minuta
Pečenje: 20 minuta

Tijesto:

10 dag maslaca
1 usitnjeni češanj češnjaka
1/2 crvene paprike — nasjeckati
20 dag rajčica iz limenke (pelata)
75 dag mrkve — naribati
6 bjelanjaka

Nadjev:

5 kiselih krastavaca, narezanih na kocke
10 dag nemasnoga svježeg sira
10 dag nemasnoga tvrdog sira
3 mlada luka — nasjeckati
1 veliki češanj usitnjenog češnjaka
2-3 žlice nasjeckanog peršina
¼ žlice majčine dušice

savitak od mrkvePriprema:

U lim (veličine 30 x 20 cm) stavite papir za pečenje koji ste namazali maslacem. Na preostalom maslacu popržite češnjak, crvenu papriku i rajčicu te pirjajte oko 5 minuta.

Dodajte i mrkvu te pirjajte dok ne omekša. Premjestite u zdjelu te dodajte sol, papar i snijeg od bjelanjaka koji ste posebno istukli. Izlijte smjesu u lim i pecite u pećnici oko 10 minuta na 200 ‘C.

Izmiješajte u zdjeli nadjev od svih navedenih sastojaka te ga namažite na ispečeno i izvađeno tijesto.

Savijte savitak, koristeći se papirom za pečenje. Pokrijte ga i hladite u hladnjaku oko 30 minuta. Izrežite na kriške i poslužite.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: oko 433 kcal (‘7819 kj)

Sastav po osobi:

  • masti 25 g (od toga nezasićenih 4 g),
  • kolesterola 95 mg,
  • ugljikohidrata 37 g,
  • bjelančevina 15 g,
  • soli 260 mg.