Škampi “na buzaru”
Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 20 minuto
Sastojci:
1 kg škampa
4 žlice maslinova ulja
2 dl bijelog vina
1 glavica nasjeckanog luka
4 češnja usitnjenog češnjaka
nasjeckani peršin
4 žlice koncentrata rajčice
Priprema:
Na ugrijanom maslinovu ulju lagano pirjajte luk i češnjak te, kada luk postane staklenast, dodajte škampe.
Pirjajte ih 5-6 minuta, a zatim dodajte koncentrat rajčice pa zalijte vinom i vodom.
Kuhajte još desetak minuta. Prije posluživanja, ukrasite nasjeckanim peršinom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 367 kcal (7541 kf)
Sastav po osobi:
- masti 17,2 g (od toga nezasićenih 13 g),
- kolesterola 240 mg,
- ugljikohidrata 4 g,
- bjelančevina 49 g,
- soli 300 mg.