Navigacija

Škampi “na buzaru”

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 20 minuto

Sastojci:

1  kg škampa
4 žlice maslinova ulja
2 dl bijelog vina
1 glavica nasjeckanog luka
4 češnja usitnjenog češnjaka
nasjeckani peršin
4 žlice koncentrata rajčice

 Škampi "na buzaru" Priprema:

Na ugrijanom maslinovu ulju lagano pirjajte luk i češnjak te, kada luk postane staklenast, dodajte škampe.

Pirjajte ih 5-6 minuta, a zatim dodajte koncentrat rajčice pa zalijte vinom i vodom.

Kuhajte još desetak minuta. Prije posluživanja, ukrasite nasjeckanim peršinom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 367 kcal (7541 kf)

Sastav po osobi:

  • masti 17,2 g (od toga nezasićenih 13 g),
  • kolesterola 240 mg,
  • ugljikohidrata 4 g,
  • bjelančevina 49 g,
  • soli 300 mg.