Navigacija

Škarpina na žaru

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 15 minuta

Sastojci:

1 kg škarpine
0 žlice maslinova ulja
3 češnja usitnjenog češnjaka
1 vezica nasjeckanog peršina
1 limun
3 rajčice

Škarpina na žaru Priprema:

Škarpinu očistite i narežite na komade. Posolite je, premažite s malo ulja te pecite s obje strane na ploči ili roštilju.

Pečenu škarpinu poslužite prelivenu umakom od maslinova ulja, češnjaka i peršina, a ukrasite je narezanom svježom rajčicom i limunom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 499 kcal (2097 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 35 g (od toga nezasićenih 21,6 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 2,1 g,
  • bjelančevina 44 g,
  • soli 330 mg.