Škarpina na žaru
Priprema: 20 minuta
Pečenje: 15 minuta
Sastojci:
1 kg škarpine
0 žlice maslinova ulja
3 češnja usitnjenog češnjaka
1 vezica nasjeckanog peršina
1 limun
3 rajčice
Priprema:
Škarpinu očistite i narežite na komade. Posolite je, premažite s malo ulja te pecite s obje strane na ploči ili roštilju.
Pečenu škarpinu poslužite prelivenu umakom od maslinova ulja, češnjaka i peršina, a ukrasite je narezanom svježom rajčicom i limunom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 499 kcal (2097 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 35 g (od toga nezasićenih 21,6 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 2,1 g,
- bjelančevina 44 g,
- soli 330 mg.