Navigacija

Skuše na žaru s umakom pesto

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 20 minuta

Sastojci:

4 skuše (80 dag)
4 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka
peršinov list, nasjeckan
sol i papar
1 limun

Skuše na žaru s umakom pesto Priprema:

Skušama izvadite utrobu. Operite ih i posušite papirnatim ubrusom.

Posolite ih, malo popaprite i poprskajte s malo maslinova ulja. Pecite na prethodno zagrijanoj ploči po 10 minuta sa svake strane.

Ako nemate grill-ploču, ribe ispecite u malo nauljenoj teflonskoj tavi.

Dobro osušena i malo nauljena riba neće se lijepiti za dno.

U međuvremenu od preostalog ulja, češnjaka i peršina priredite umak pesto. Poslužite tople uz limun izrezan na kriške i umak.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 490 kcal (2058 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 38 g (od toga nezasićenih 22 g),
  • kolesterola 138 mg,
  • ugljikohidrata 1 g,
  • bjelančevina 36 g,
  • soli 250 mg.