Skuše na žaru s umakom pesto
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 20 minuta
Sastojci:
4 skuše (80 dag)
4 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka
peršinov list, nasjeckan
sol i papar
1 limun
Priprema:
Skušama izvadite utrobu. Operite ih i posušite papirnatim ubrusom.
Posolite ih, malo popaprite i poprskajte s malo maslinova ulja. Pecite na prethodno zagrijanoj ploči po 10 minuta sa svake strane.
Ako nemate grill-ploču, ribe ispecite u malo nauljenoj teflonskoj tavi.
Dobro osušena i malo nauljena riba neće se lijepiti za dno.
U međuvremenu od preostalog ulja, češnjaka i peršina priredite umak pesto. Poslužite tople uz limun izrezan na kriške i umak.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 490 kcal (2058 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 38 g (od toga nezasićenih 22 g),
- kolesterola 138 mg,
- ugljikohidrata 1 g,
- bjelančevina 36 g,
- soli 250 mg.