Navigacija

Što mi je činiti nakon spoznaje da patim od poremećaja prehrane?

Ako ste uvjereni da patite od poremećaja prehrane, trebali biste potražiti pomoć stručnjaka izučenih za procjenu i liječenje spomenutih bolesti. Također trebate otići na cjelovit psihološki, nutricionistički i liječnički pregled.

Nije važno kome ćete se prvome obratiti, ali liječnik i terapeut za liječenje poremećaja prehrane dobar su izbor. Smatrate li ih kompetentnima, možete ih zamoliti da vam preporuče nutricionista i psihijatra.

Nemojte se bojati nego to doživite kao unajmljivanje stručnjaka koji će vam pomoći i koji će raditi za vas. Možete kontaktirati s nekolicinom i provjeriti koji bi vam najviše odgovarao, ali nemojte sve odbiti u potrazi za savršenom osobom. Ne odgađajte potražiti pomoć.

Što prije to učinite, to ćete imati više izgleda za potpun oporavak. Ova će vam knjiga ponuditi korisne upute u razumijevanju poremećaja od kojih ste oboljeli i pomoći vam pri odabiru metode liječenja upućujući na to što možete očekivati od stručnjaka.

Ako ste slučajno odlučili početi liječenje čitajući o drugima koji su također patili od poremećaja prehrane, preporučujem da to ne činite jer takve knjige  često negativno utječu na čitatelja izazivajući depresiju. Većina klijenata i priznala mi je da su upravo zbog njih još dublje potonuli u poremećaj. Ipak, postoje iznimke.