Navigacija

Što očekivati od programa liječenja?

Kad prihvatite određeni program liječenja, očekujte da će vam biti teško.Naime, oduzet će vam svu kontrolu ili barem dio nje, a vrijeme ćete provoditi s ljudima koje ne poznajete ili kojima ne vjerujete.

Ujedno biste mogli zapasti u ovisničku krizu s obzirom na to da se više ne možete prejedati, čistiti, uzimati laksative ili izgladnjivati. Morat ćete se otvoriti i priznati drugim članovima i osoblju što proživljavate i kako se osjećate.

Najvjerojatnije ćete morati proći niz promatranja, nakon čega će se izraditi plan vašeg liječenja. Treba li vam liječnička njega ili nadzor, to će postati prioritet.

Sastajat ćete se s terapeutom kako biste postavili ciljeve i radili na njihovu ostvarenju. Također ćete viđati i druge članove tima, poput dijetetičara i psihijatra, koji će vam pomoći u različitim područjima omogućavajući cjelovito liječenje. Najvjerojatnije ćete sudjelovati u mnogim terapijskih skupinama i baviti se vježbanjem i rekreacijom.

Obiteljska terapija pametna je zamisao, ali zajedno s timom za liječenje trebali biste odlučiti tko će biti uključen. Ako ste mladi, od presudne je važnosti imati obiteljsku terapiju.

To je bio samo općeniti pregled činjenica koje biste trebali znati no svaki je program liječenja posebno osmišljen i nudi posebne usluge uz osnovne sadržaje.

Možete posjetiti internetsku stranicu www.montenido.com i potanko istražiti što možete očekivati od liječenja u tom malenom
centru za liječenje.