Navigacija

Što piti u borbi protiv celulita?

Prevelike količine crne kave (sadrži kofein!) ili crnog čaja (sadrži tanin!) radije zamijenite biljnim čajevima, a posebnoje dobar čaj od koprive koji potiče cirkulaciju i čišćenje organizma od raznih toksina.

Ukoliko pijemo umjerene količine čaja (i to prvenstveno kamilica, menta, mješavina čaja, zeleni čaj),  uz dovoljno tekućine unosimo i male, ali ne zanemarive količine biljnih supstancija povoljnih za brojne metaboličke funkcije.

Izbjegavajte voćne čajeve (osim ako su organskog porijekla ili pripremljeni kod kuće) jer obično sadrže umjetnu boju i aditive.

Odličan je čaj od šipka jer sadrži velike količine vitamina C i vitamine B skupine te drugeantioksidanse i karotenoide i sjajan je za kožu.

l sokovi su dobar način unosa tekućine u tijelo. Najbolji su dakako prirodni, svježe iscijeđeni sokovi od voća i povrća bez dodataka (možete ih razblažití vodom).

Neki od njih imaju i dijuretički učinak (celer, lubenica…). Ako nemate sokovnik ili vam se čini prekomplicirano pripremati sokove kod kuće, pokušajte pronaći kupovni sok s najmanje dodataka (aditiva, boje, konzervansa, šećera…) i najbolje kvalitete, a po mogućnosti iz biouzgoja.

Ne zaboravite da je najbolje i najzdravije piće – čista voda!