Teleći kare s blitvom
Priprema: 25 minuta
Pečenje: 1 sat
Sastojci:
80 dag telećega karea s kostima
50 dag blitve
4 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 dl bijelog vina
1 žlica senfa
sol
Priprema:
Teleći kare natrljajte solju i senfom. Stavite ga u posudu na ugrijano maslinovo ulje i lagano pecite sa svake strane, dok ne dobije lijepu rumenu boju.
U međuvremenu skuhajte blitvu i ocijedite je.
Pred kraj pečenja dodajte blitvu mesu, zalijte s malo vina i pecite do kraja.
Meso narežite na odreske i poslužite s blitvom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 493 kcal (2074 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 29 g (od toga nezasićenih 17 g),
- kolesterola 92 mg,
- ugljikohidrata 15 g,
- bjelančevina 43 g,
- soli 283 mg.