Navigacija

Teleći kare s blitvom

Priprema: 25 minuta
Pečenje: 1 sat

Sastojci:

80 dag telećega karea s kostima
50 dag blitve
4 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 dl bijelog vina
1 žlica senfa
sol

 Teleći kare s blitvom Priprema:

Teleći kare natrljajte solju i senfom. Stavite ga u posudu na ugrijano maslinovo ulje i lagano pecite sa svake strane, dok ne dobije lijepu rumenu boju.

U međuvremenu skuhajte blitvu i ocijedite je.

Pred kraj pečenja dodajte blitvu mesu, zalijte s malo vina i pecite do kraja.

Meso narežite na odreske i poslužite s blitvom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 493 kcal (2074 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 29 g (od toga nezasićenih 17 g),
  • kolesterola 92 mg,
  • ugljikohidrata 15 g,
  • bjelančevina 43 g,
  • soli 283 mg.