Torta od jabuka
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 45 minuta
Sastojci:
2 šalice pirea od jabuka — pasirane kuhane jabuke 1/2 mekog margarina
1 šalica šećera
2 bjelanjka + 1 jaje
2 šalice brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica klinčića u prahu
1 žličica muškatnog oraščića
2 žličice cimeta
1/2 šalice grožđica
Priprema:
Skuhajte jabuke, ogulite im koru i napravite pire. U velikoj posudi izmiješajte margarin i šećer u pjenastu smjesu.
Zatim dodajte pire od jabuka, 1 žumanjak i ostale sastojke te sve dobro izmiješajte.
Na kraju dodajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u odgovarajući kalup i pecite oko 45 minuta. Poslužite toplo.
Poslužuje se za 8 osoba.
Energetska vrijednost po osobi: 349 kcal (1465 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 11 g (od toga nezasićenih 5 g),
- kolesterola 35 mg,
- ugljikohidrata 53 g,
- bjelančevina 4 g,
- soli 168 mg.