Navigacija

Torta od jabuka

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 45 minuta

Sastojci:

2 šalice pirea od jabuka — pasirane kuhane jabuke                                                                                                                                               1/2 mekog margarina
1 šalica šećera
2 bjelanjka + 1 jaje
2 šalice brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica klinčića u prahu
1 žličica muškatnog oraščića
2 žličice cimeta
1/2 šalice grožđica

Torta od jabuka Priprema:

Skuhajte jabuke, ogulite im koru i napravite pire. U velikoj posudi izmiješajte margarin i šećer u pjenastu smjesu.

Zatim dodajte pire od jabuka, 1 žumanjak i ostale sastojke te sve dobro izmiješajte.

Na kraju dodajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u odgovarajući kalup i pecite oko 45 minuta. Poslužite toplo.

Poslužuje se za 8 osoba.

Energetska vrijednost po osobi: 349 kcal (1465 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 11 g (od toga nezasićenih 5 g),
  • kolesterola 35 mg,
  • ugljikohidrata 53 g,
  • bjelančevina 4 g,
  • soli 168 mg.