Navigacija

Tretmani za celulit i njihova učinkovitost

U ponudi kozmetičkih salona je čitav niz tretmana.

Neki od njih su:

– presoterapija – ritmičnim napuhivanjem zračnih komora usmjerava se i istiskuje suvišna tekućina iz tkiva
– endermologija – provodi se kombiniranjem upotrebe vakuuma i rolanja kože. Na taj se način uzrokuju promjene u potkožnom tkivu, povećava se proizvodnja kolagena i ravnaju se neravnine na koži

–          ultrazvučna terapija – dubinskom masažom ultrazvučnim valovima djeluje se na razbijanje celulitnih nakupina

–          body wrapping – na tijelo se nanose morske alge ili aromaglina, a zatim slijedi zamatanje kompresivnim zavojem i uz termostimulaciju se detoksificira i njeguje koža
– tretmani različitim aparatima koji djeluju na uklanjanje masnih naslaga, uklanjanje celulita i stimulaciju mišića.

Prilikom informativnog posjeta, saznajte što više o tretmanu, o njegovoj učinkovitosti, statističkim podacima, stručnoj osposobljenosti, a dobro bi bilo zatražiti i savjet dermatologa.

Ako imate prilike, posjećujte i wellness centre. lako se wellness (well being + fitness) kao pokret, a zatim i kao dio turističke ponude pojavio tek prije 30-ak godina u SAD-u, temelji se na prastaroj filozofskoj spoznaji po kojoj nema zadovoljnog i ispunjenog života bez suglasja fizičkoga i psihičkoga, tjelesnoga i duhovnoga.

Tretmani za celulit i njihova učinkovitostZahvaljujući cjelovitom pristupu wellness programi omogućuju savršenu relaksaciju, obnavljaju životnu energiju te podižu tjelesnu i fizičku otpornost. Namijenjeni su onima koji se unatoč svakodnevnim negativnim životnim okolnostima žele osjećati i izgledati dobro te biti zadovoljni sobom i svojim tijelom, a mogu si to financijski priuštiti.

U mnogim wellness-centrima, posebno onima u blizini i mora, koriste se sve blagodati i talasoterapije, pa se različiti kozmetički tretmani lica i tijela, kupke i masaže, koje ujedno i relaksiraju, temelje na morskoj vodi, soli, algama, mulju i i blatu, koji obiluju mineralima, vitaminima, itd.

Uz čitavu paletu s različitih kozmetičkih tretmana u funkciji ljepote lica i tijela, u ponudi su i sve blagodati aromaterapije, posebno masaže eteričnim esencijama dobivenim od listova, cvjetova, plodova i korijenja različitih biljaka.

Te su masaže posebno učinkovite kada je riječ o celulitu i učvršćenju kože te u borbi protiv stresa.

U sklopu wellness-centara se redovito nalaze i fitness-centri, saune, sanariji, turske kupelji, bazeni s hidromasažama itd.
Dakle sve ono što je potrebno za uklanjanje celulita. Međutim, ne zaboravite da sve to uz malo truda i možete postići i kod kuće i jednako se dobro osjećati.