Navigacija

Trobojni narezak od povrća

Priprema: 30 minuta
Kuhanje i pečenje: 80 minuta

Sastojci:

40 dag mrkve
40 dag celerova korijena
40 dag brokule
3 bjelanjka
ulje za mašćenje

Trobojni narezak od povrća Priprema:

Svaku vrstu povrća kuhajte zasebno u slanoj vodi oko 10 minuta. Svako u svojoj zdjeli usitnite te mu po želji dodajte soli i papra.

Nakon toga primiješajte im po 1 bjelanjak.

Na dno plitke posude za pečenje stavite papir za pečenje.

Prvo namažite smjesu mrkve, zatim na nju dodajte smjesu od celera te na kraju smjesu od brokule.

Posudu za pečenje pokrijte aluminijskom folijom, stavite je u drugu, dublju posudu s vrućom vodom i pecite u pećnici na oko 180 C 1 sat. Ohladite u hladnjaku, izrežite na kriške i poslužite.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 151 kcal (634 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 5 g (od toga nezasićenih 1 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 20 g,
  • bjelančevina 6,5 g,
  • soli 174 mg.