Tuna s gradela
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 30 minuta
Sastojci:
80 dag tunjevine
Za marinadu:
1/2 dl maslinova ulja
2 češnja usitnjena češnjaka
lovorov list
papar
limun
peršin
grančica ružmarina
Priprema:
Ribu operite, osušite i narežite na jednake odreske koje stavite marinirati (oko 2 sata) u mješavinu od 1/2 dl ulja, 2 usitnjena češnjaka, malo papra i lovorova lista.
Ribu zatim lagano pecite na gradelama, ploči ili u teflonskoj tavi, s obje strane oko 10 minuta.
Za vrijeme pečenja premazujte ribu grančicom ružmarina, umočenom u maslinovo ulje.
Pečenu tunu prije posluživanja ukrasite limunom i peršinom.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 497 kcal (2062 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 35 g (od toga nezasićenih 17 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 1 g,
- bjelančevina 43 g,
- soli 240 mg.