Navigacija

Tuna s gradela

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 30 minuta

Sastojci:

80 dag tunjevine

Za marinadu:

1/2 dl maslinova ulja
2 češnja usitnjena češnjaka
lovorov list
papar
limun
peršin
grančica ružmarina

Tuna s gradelaPriprema:

Ribu operite, osušite i narežite na jednake odreske koje stavite marinirati (oko 2 sata) u mješavinu od 1/2 dl ulja, 2 usitnjena češnjaka, malo papra i lovorova lista.

Ribu zatim lagano pecite na gradelama, ploči ili u teflonskoj tavi, s obje strane oko 10 minuta.

Za vrijeme pečenja premazujte ribu grančicom ružmarina, umočenom u maslinovo ulje.

Pečenu tunu prije posluživanja ukrasite limunom i peršinom.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 497 kcal (2062 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 35 g (od toga nezasićenih 17 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 1 g,
  • bjelančevina 43 g,
  • soli 240 mg.