Navigacija

Vježbe za trbuh nakon poroda

Kod većine žena čak i dva mjeseca nakon porođaja, trbuh izgleda kao da su u četvrtom mjesecu trudnoće. Ali ne brinite, možete vratiti svoje trbušnjake.

Ustvari, dosta žena nakon trudnoće ima još bolje trbušnjake i to zato što su bile vrlo ustrajne u njihovom učvršćivanju i vježbale su znatno više negoli ranije.

Ove vježbe djeluju na srednji dio trupa iz svakog kuta. Svaku vježbu ponovite 10 do 15 puta. Potom se istegnite i napravite još jednu seriju. Sljedeći put promijenite redoslijed kako biste bili sigurni da se vaši mišići stalno privikavaju na novo opterećenje. Pokušajte raditi ove vježbe barem tri puta tjedno.

vježbe za trbuh nakon porodaTrbušnjaci s utezima

Legnite na leđa, savinite koljena i držite uteg (ili neki teži predmet) na prsima. Polako se podižite odižući lopatice s poda. Napravite pauzu pa se vratite u početni položaj. Ako kod kuće nemate utege, knjige mogu poslužiti kao odličan nadomjestak.

Pulsiranje

Legnite i stavite ruke ispod trtične kosti pa podignite ispružene noge prema stropu.

Podignite kukove s poda tako da budu u ravnini. Napravite pauzu, pa spustite kukove.

Džepni nožić na boku

Legnite na lijevu stranu, s gotovo ispruženim nogama koje su lagano odignute od poda. Potom uz pomoć lijeve ruke, kako biste zadržali ravnotežu, podignite i trup. Drugu ruku stavite iza desnog uha, tako da lakat gleda prema stopalima. Podižite noge prema trupu koji mora ostati u nepomičnom položaju. Zastanite i osjetit ćete stezanje mišića s desne strane struka. Tada lagano spustite noge i ponovite vježbu. Kada završite seriju, sve to ponovite s drugom stranom.

Dvosmjerni most

Zauzmite standardnu poziciju za sklekove. Istodobno podignite desnu ruku i lijevu nogu pa ih zadržite u toj poziciji tri do pet sekundi i onda ih spustite. Vratite se u početnu poziciju i napravite to isto s lijevom rukom i desnom nogom.

Istezanje leđa

Legnite na trbuh s rukama iznad glave. Udahnite dok podižete noge, glavu i ramena koliko god možete. Izdahnite dok se vraćate u prvotni položaj.