Zapečena cvjetača s rajčicom
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 45 minuta
Sastojci:
4 komada narezane rajčice
1 glavica cvjetače, narezane na cvjetove
2 žlice maslinova ulja
8 češnjeva neoguljenog češnjaka
1/2 žličice svježeg ili sušenoga usitnjenog ružmarina
1/2 žličice soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 ‘C. U vatrostalnoj posudi u pećnici malo zagrijte ulje, češnjak i ružmarin. Kad je ulje toplo, ali se još ne dimi, dodajte cvjetaču.
Pecite, povremeno okrećući cvjetaču, oko 20 minuta, ili dok cvjetača lagano ne porumeni.
Dodajte rajčicu i sol pa dobro protresite. Pecite još oko 20 minuta, dok rajčica i cvjetača ne omekšaju.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 119 kcal (500 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 7 g (od toga nezasićenih 5,8 g),
- kolesterola 0 mg,
- ugljikohidrata 10 g,
- bjelančevina 4 g,
- soli 203 mg.