Navigacija

Zapečena cvjetača s rajčicom

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 45 minuta

Sastojci:

4 komada narezane rajčice
1 glavica cvjetače, narezane na cvjetove
2 žlice maslinova ulja
8 češnjeva neoguljenog češnjaka
1/2 žličice svježeg ili sušenoga usitnjenog ružmarina
1/2 žličice soli

Zapečena cvjetača s rajčicom Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 ‘C. U vatrostalnoj posudi u pećnici malo zagrijte ulje, češnjak i ružmarin. Kad je ulje toplo, ali se još ne dimi, dodajte cvjetaču.

Pecite, povremeno okrećući cvjetaču, oko 20 minuta, ili dok cvjetača lagano ne porumeni.

Dodajte rajčicu i sol pa dobro protresite. Pecite još oko 20 minuta, dok rajčica i cvjetača ne omekšaju.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 119 kcal (500 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 7 g (od toga nezasićenih 5,8 g),
  • kolesterola 0 mg,
  • ugljikohidrata 10 g,
  • bjelančevina 4 g,
  • soli 203 mg.