Navigacija

Zapečeni grah s mesom

Priprema: 10 minuta
Kuhanje i pečenje: 1,5 sat

Sastojci:

¾ šalice nasjeckanog luka
1 šalica graha
40 dag svinjskih kotleta bez masti
4 šalice vode
suncokretovo ulje
1 šalica soka od rajčica ili čilija s malom količinom soli
1/2 šalice smeđeg šećera
1,5žličica senfa
1/4 žličice češnjaka u prahu
1 šalica vode

Zapečeni grah s mesom Priprema:

Grah namočite preko noći. Ocijedite ga i kuhajte dok ne omekša. Kad je kuhan, grah treba procijediti. Zagrijte pećnicu na 200 ‘C.

U nauljenu posudu za pečenje stavite grah.

Kotlete ispecite na laganoj vatri da postanu zlatnosmeđi pa ih dodajte u posudu za pečenje s grahom.

Dodajte i ostale sastojke, dobro promiješajte te sve prekrijte i pecite u pećnici.

Tijekom pečenja povremeno dolijevajte vodu, ako je potrebno. Poslužite toplo.

Poslužuje se za 4 osobe.

Energetska vrijednost po osobi: 227 kcal (954 kJ)

Sastav po osobi:

  • masti 3 g (od toga nezasićenih 2 g),
  • kolesterola 45 mg,
  • ugljikohidrata 29 g,
  • bjelančevina 21 g,
  • soli 180 mg.