Zapečeni grah s mesom
Priprema: 10 minuta
Kuhanje i pečenje: 1,5 sat
Sastojci:
¾ šalice nasjeckanog luka
1 šalica graha
40 dag svinjskih kotleta bez masti
4 šalice vode
suncokretovo ulje
1 šalica soka od rajčica ili čilija s malom količinom soli
1/2 šalice smeđeg šećera
1,5žličica senfa
1/4 žličice češnjaka u prahu
1 šalica vode
Priprema:
Grah namočite preko noći. Ocijedite ga i kuhajte dok ne omekša. Kad je kuhan, grah treba procijediti. Zagrijte pećnicu na 200 ‘C.
U nauljenu posudu za pečenje stavite grah.
Kotlete ispecite na laganoj vatri da postanu zlatnosmeđi pa ih dodajte u posudu za pečenje s grahom.
Dodajte i ostale sastojke, dobro promiješajte te sve prekrijte i pecite u pećnici.
Tijekom pečenja povremeno dolijevajte vodu, ako je potrebno. Poslužite toplo.
Poslužuje se za 4 osobe.
Energetska vrijednost po osobi: 227 kcal (954 kJ)
Sastav po osobi:
- masti 3 g (od toga nezasićenih 2 g),
- kolesterola 45 mg,
- ugljikohidrata 29 g,
- bjelančevina 21 g,
- soli 180 mg.