Navigacija

Banana dijeta

Nakon što je Hitoshi Watanabe pomoću ove dijete izgubio 18 kilograma, on i njegova supruga Sumiko odlučili su banana dijetu podijeliti s ostatkom svijeta, stavivši je na japansku društveno internetsku stranicu Miki, odakle se veoma lako širila dalje.

banana dijetaOva praktična dijeta savršena je za sve koji se ne žele zamarati posebnim jelima i planovima prehrane, a posebno za one koji ne znaju ili nemaju volje samostalno kuhati propisana dijetna jela.

Dakle, savršeno čak i za one koji izbjegavaju vježbanje. Ipak, za kvalitetnije rezultate savjetujemo aktivnost.

Sve što morate raditi jest svako jutro za doručak pojesti bananu, a tijekom dana piti toplu vodu.

Nekoliko pravila za uspješniju dijetu

No, kako svaka priča ima dvije strane medalje, tako i ova nova, jednostavna dijeta krije svoje zamke.

Ako ste mislili da možete nastaviti sa nezdravim navikama i pri tome mršaviti, prevarili ste se. Banana će vas ujutro zasititi, a topla voda pospješiti probavu, ali neće otopiti sve masti. Zato, morate barem malo vježbati te jesti redovito i umjereno.

  • Jedite sirove, nekuhane i nesmrznute banane.
  • Normalno jedite za ručak i večeru, ali večera ne bi trebala biti nakon 18h.
  • Nemojte se prejedati, ali jedite dok ne osjetiti sitost.
  • Za žeđ, pijte samo vodu, koliko god i kada god želite
  • Na vježbanje se nemojte prisiljavati, ali budite svjesni da će vam ono pomoći i da ćete se osjećati mnogo bolje u svojoj vlastitoj koži.
  • Dovoljno spavajte, odlazite nešto ranije na počinak nego obično.

Svaka dijeta ima svoja pravila. Ako se ta pravila poštuju, učinak nikako neće izostati. A za početak i  motivaciju, kupite kilogram banana, smjestite ih na vidljivo mjesta i započnite svoju dijetu. Za maksimalno dva tjedna, očekuju vas rezultati!

Mišljenje stručnjaka

Kontaktirali smo osoblje Centra za zdravo i lijepo tijelo Altis kako bi nam rekli kakva su njihova iskustva kod osoba koje su provodila navedenu dijetu.

” Ono što treba znati je da navedena dijeta ne sadrži sve nutrijente koje ljudsko tijelo ima potrebe. Iz toga razloga potrebno je znati kako se ne može provoditi kroz dulji vremenski rok, već nam može poslužiti kao inicijalni gubitak kilograma kako bismo dobili motivaciju za daljenje mršavljenje kroz dijetu koja ima zastupljenije nutrijente poput Montignac dijete.”