Navigacija

Dobivamo brojna pitanja naših čitatelja koji dolaze na različite zdravstvene preglede u Zagreb – da li je bolji hotelski ili privatni smještaj u Zagrebu! Kao i kod svih stvari, ne postoji jednoznačan odgovor. I jedno i drugo ima svoje prednosti.

Prema tome, navodimo prednosti i nedostatke privatnog i hotelskog smještaja iz perspektive prosječnog hrvatskog građanina, prosječnih primanja.

Prednosti hotelskog smještaja u Zagrebu

U većini slučajeva, hotelski smještaj će biti odlično organiziran te ne biste trebali imati bilo kakvih problema sa rezervacijama ili eventualim ostvarivanjem dodatnih zahtjeva jednom kada dođete u hotel.

Dodatna prednost je da većina hotela ima mogućnost prehrane ne morate tražiti restoran u kojem ćete jesti.

Hotelski ili privatni smještaj u Zagrebu? Pogledajte prednosti i nedostatke oba navedena!Nedostatci hoteskog smještaja u Zagrebu

Nedostatak je definitivno cijena.

Hotelski smještaj u Zagrebu zna biti jako skupa pa se tako cijene za dvokrevetnu sobu kreću između 500 i 700 kuna.

Daljnji nedostatak je čest slučaj da hoteli nemaju bežični internet pokriven u svim sobama.

Prednosti privatnog smještaja u Zagrebu

Prednosti su u prvom redu cijena koja je znatno povoljnija u odnosu na hotele.

Tako se cijena dvokrevetne sobe u privatnom smještaju kreće između 250 kuna i 350 kuna, što je gotovo duplo jeftinije od hotela.

Druga prednost je da ako duže boravite a iznajmite apartman u privatnom smještaju imate kuhinju u kojoj si možete samostalno pripremati hranu. Na taj ćete način znatno uštedjeti jer hrana u Zagrebu nije nimalo jeftina.

Nedostatci privatnog smještaj u Zagrebu

Ovdje treba razlikovati privatni smještaj u stambenim zgradama i onaj u objektima u cjelosti za tu namjenu. U stambenim zgradama ne znate tko su vam privremeni susjedi i da li im smeta takav boravak s vaše strane.

Također, nemate osiguran parking što može uzrokovati dugotrajno traženje parkinga ili plaćanje 5 kuna po satu ako je na primjer apartman u centru Zagreba.

Hotelski ili privatni smještaj u Zagrebu? Pogledajte prednosti i nedostatke oba navedena!Zaključak i naša preporuka

Naš savjet je privatni smještaj u objektima koji su za tu namjenu. Na taj ćete način imati sve prednosti hotela (parking, sigurnost, dostupnost vlasnika) a istovremeno ćete imati skoro duplo jeftiniju cijenu.

Naša preporuka su privatni smještaj Sobe i apartmani Altis koji su iznajmljivači sa gotovo najduljom tradicijom. Osim navedenog cijene su iznimno povljne a sobe i apartmani su besprjekorno čiste.

Ono što je naši dopisnicima bila velika prednost je da su na ulazu u Zagreb iz Jadrana, u naselju Lanište.
Na taj se način nisu morali probijati kroz česte gradske gužve.

Ovo je link na stranicu Soba i apartmana Altis www.apartmani-altis.com