Navigacija

Zagreb – glavni grad prekrasne malene zemlje koja Vas očara s nekom svojom posebnošću u kojem god smjeru da krenete. Samo trebate otvoriti svoja čula i jednostavno – uživati…

zagreb smještaj

piše: Ana Matić, novinarka

Ja sam ga posjetila u kolovozu, kao svoju prvu, a potom i posljednju stanicu, u Hrvatskoj. Nakon njega sam imala predivne rute po Hrvatskoj – od odličnih provoda, hrane, gostoprimstva i divne prirode u Slavoniji preko baroknih i renesansnih divota u sjevernoj

Hrvatskoj, potom nevjerojatne prirode i duha Like i Gorskog kotara, a naposlijetku je zadnja stanica bila – Dalmacija. Nevjerojatna, prekrasna Dalmacija… Sa svojim morem koje očarava… Toliko čisto da imate osjećaj da možete dotaknuti dno. A hrana…mmm…hrana…onaj pravi okus dobre svježe ribe! Okus koji često zaboravite ili ga niste ni upoznali, ovisno o tome gdje živite.

Ali definitivno se osjeti velika razlika! Ili pak janjetina ispod peke, koja se topi u ustima. Toliko meka da se ne treba ni žvakati. Obožavam Hrvatsku…Obožavam svaki njen kraj jer sam se toliko dobro svugdje provela i vežu me prekrasne uspomene.

Uspomene na ljude i nezaboravno gostoprimstvo, hranu čije ću okuse još dugo osjećati na svome nepcu i sve one ljepote koje su me dočekale na mom putu…

Ništa manje nisam uživala ni u Zagrebu koji mi se čini kao odličan grad za živjeti. Možda će se mnogi podsmjehnuti sada ako pomisle na ekonomsku ili gospodarsku situaciju u Gradu ili Državi, ali ja sada ne gledam samo na to. Gledam na Zagreb kao grad u kojem, iako su ljudi dosta opterećeni ekonomskom i gospodarskom situacijom, ipak znaju dobro uživati u životu.

zagreb smještajUživaju u čestom druženju s prijateljima i obitelji, smijehu, šetnjama, sportu, putovanjima, kavama i „špici“, grahu na vrhu Sljemena, „Kaubojima“ i drugim odličnim predstavama u kazalištima, predobrim muzejima, prefinim kolačima u uvijek punim slastičarnicama.

Uživaju u puno bliskijim odnosima s prijateljima i obitelji negoli je to čest slučaj na Zapadu. Uživaju što mogu za svega sat ili dva, u kojem god smjeru da krenu, napraviti odličan izlet i iskusiti međusobno skroz drugačija iskustva.

Jednostavno rečeno – Zagrepčani puno više – uživaju, negoli je to često slučaj drugdje.

I ta energija Vas, kao turista i osobe željne novih doživljaja, obuzima i usrećuje.

Pozitivna iskustva imam i sa smještajem u Zagrebu i ostalim mjestima koje sam posjetila. Birala sam namjerno privatni obiteljski smještaj kako bih mogla bolje upoznati ljude i samo mjesto te dobiti veći osjećaj doma negoli je to slučaj s hotelima, a da ne pričamo i da je cijena samog smještaja neusporedivo prihvatljivija.

U Zagrebu sam na primjer odsjela u jednokrevetnoj sobi privatnog smještaja Altis. Domaćini su izuzetno ljubazni, cijena smještaja je povoljna, a soba je komforna, čista i stvarno odlična. Ima besplatan bežični internet i parking, a samo pet minuta pješice je udaljen veliki šoping centar Arena u kojoj sam se stvarno dobro zabavila i našla sve što sam tražila.

U svakom slučaju, Zagreb i Hrvatska su putovanje koje se ne zaboravlja i jedva čekam vratiti se ponovo!

U Zagrebu, točnije u Laništu, samo 400 metara od poznatog šoping centra Arena Centra, Sobe i apartmani Altis sve češće su odredište kako domaćim tako i stranim turistima. Osim toga, prenoćište Altis u Zagrebu nudi odlične programe sportskih priprema.

Prenoćište Altis ima za cilj postati vodeće prenoćište za smještaj sportaša tijekom natjecanja ili priprema.

Prenoćište u ZagrebuPrenoćište Altis strateški je odlično pozicionirano i nema prenoćišta sa 3 zvjezdice koje nudi uslugu kakvu nudi prenoćište Altis Zagreb. Jednostavno se i brzo dolazi iz svih dijelova Zagreba, što omogućava navedenom prenoćištu da izrasta u najpopularnije prenoćište u Zagrebu.

Arena Centar nudi brojne pogodnosti koje gosti mogu koristiti tijekom boravka u prenoćištu Altis. Osim kina, kuglana, kafića, trgovina i butika, gosti mogu uživati i u odličnoj gastronomskoj ponudi Arena Centra.

Glavna prednost prenoćišta Altis u Zagrebu je upravo cijena, koja je izuzetno pristupačna i konkurentna. Cijena dvokrevetne sobe iznosi između 250 kuna i 290 kuna pri čemu cijena ovisi o broju noćenja i o tome radi li se o sobi sa kuhinjom ili bez kuhinje.

Opremljenost i kvaliteta prenoćišta Altis je na zavidnoj razini. Svaka soba i studio apartman raspolažu klima uređajem, bežičnim internetom, LCD TV-om, anatomskim madracima te nudi  osigurani parking.

„Stalnim ulaganjem u znanje i kvalitetu cilj nam je postati vodeće prenoćište u Zagrebu, prepoznatljivi po jedinstvenoj usluzi, koji će svojim gostima uvijek pružiti više od očekivane vrijednosti za uloženi novac.

Svakom gostu nastojimo pristupiti individualno i pružiti im vrhunsku uslugu. Kontinuirano ćemo educirati i usavršavati djelatnike te kreirati paletu usluga koje zadovoljavaju široku lepezu interesa gosta.“, ističu u prenoćištu Altis.

Početkom 2007. godine svoja vrata je otvorio jedan od najpoznatijih motela u Zagrebu, Altis. Smješten uz Jadransku aveniju, on je pravo osvježenje za sve koji dolaze iz pravca Jadrana. Tako navedeni gosti nemaju više potrebe ulaziti u gradske gužve dok su istovremeno ovakvom lokacijom jako blizu centra grada.

Altis motel u Zagrebu svojom uslugom nudi vrhunski smještaj bilo poslovnim gostima ili gostima koji dolaze turistički u Zagreb. Design motela prate moderne linije uz naglasak na decentnost.

motel zagrebČiste linije, topli tonovi i pregršt prirodnih materijala pojačavaju osjećaj udobnosti, a za razliku od brojnih novootvorenih turističkih kapaciteta, posebna je pažnja posvećena opremljenosti soba i apartmana.

Tako svaka soba i  studio apartman imaju zasebnu kupaonu i WC, anatomske madrace, besplatan bežični internet, LCD TV te parking.

Po potrebi, moguće je osigurati  glačalo i dasku za glačanje.

Studio apartmani sadrže kuhinje sa pripadajućim posuđem.

Što se tiče lokacije, izvrsna je i po tome što je Altis motel u Zagrebu, udaljen svega 400 metara od Arena Centra. Tamo možete pronaći brojne kafiće, kuglane, kina, butike, te trgovine.

Ljubitelji gastronomskih užitaka doći će na svoje u restoranskom dijelu Arena Centra. Tamo ćete pronaći različite tipove kuhinja poput kineske, tajlandske ili domaće.

Malo o cijenama motela u Zagrebu Altis

Što se tiče cijena, Altis motel u Zagrebu pokazao se jednim od povoljnijih. Tako ćete pronaći dvokrevetnu sobu za svega 250 kuna po noćenju dok je cijena jednokrevetne sobe 180 kuna po noćenju.

Studio apartmani kreću se u rasponu od 310 kuna do 400 kuna.

Zagreb svoju sve veću posjećenost ne duguje samo našem prekrasnom moru, odnosno proputovanju stranih turista prema Jadranu koji često ostaju vidjeti glavni grad „Lijepe naše“ već i jedinstvenom šarmu svoje arhitekture i energiji koju nudi.

zagreb smještaj

piše: Maja Horvat, fotograf i turistički vodič

Obrisi grada imaju prekrasne figure; Katedrala na Kaptolu, Tkalčićeva ulica, Cvijetni trg te impozantno Hrvatsko narodno kazalište.
Cijelo povIjesno središte Zagreba više je puta hvaljeno u stranim časopisima i prikazano kao izvanredni primjer arhitekture.

Okruženje Zagreba također garantira da ćete se lijepo provesti ukoliko posjetite ovaj grad. Medvednica je sa sjeverne strane te nudi prekrasne šetnice i panorame Zagreba. Nedaleko od Zagreba nalazi se i Samobor. Prekrasni gradić sa iznimno zanimljivom arhitekturom i lijepim šetnicama oduševiti će svakog gosta.

Turisti cijelog svijeta danas vole Zagreb. Odličan kulturni program omogućiti će Vam i dodatne sadržaje koje ne smijete propustiti. Zagreb je grad po mjeri za svakoga. Niti je prevelik, niti je premali.

zagreb privatni smještajA sada par savjeta o smještaju u Zagrebu!

Dobivali smo dosta upita o tome gdje je najbolje odsjesti u Zagrebu. Danas su sve popularniji privatni smještaji u Zagrebu.

Razlog je taj što privatni smještaj u Zagrebu nudi znatno povoljniji smještaj u odnosu na hotele a istovremeno kvaliteta je često i bolja.

Privatni smještaji su najčešće obiteljski vođeni poslovi pa se često u takvom smještaju zna dobiti jedan dodatni intimni štih, odnosno dodatna posvećenost gostu.

Predstaviti ćemo Vam najpoznatiji privatni smještaj u Zagrebu –  Sobe i apartmane Altis.

Navedeni privatni smještaj jedan je od najstarijih u Zagrebu te je kroz svoju tradiciju uspio dići kvalitetu na zavidnu razinu.

Ono što nas se najviše dojmilo jest ljubaznost i čistoća.

Naime, iako bi to trebao biti standard, često se desi da u turizmu izostaju ljubazni osmjesi i srdačna dobrodošlica. Toga u Altisu nema – maksimalno se nastoji ugostiti gosta.

Čistoća je na zavidnoj razini  te joj dajemo ocjenu – čista petica.

Sobe i apartmani Altis imaju raznovrsnu ponudu soba i studio apartmana. Tako se nudi jednokrevetna soba, dvokrevetna soba, trokrevetna soba te studio apartmani.

Za svakoga ponešto, prema potrebama i željama.

U svakom slučaju, želimo Vam dobrodošlicu u Zagreb  te ugodan boravak tijekom Vašeg boravka.

 

Pisati ili govoriti o privatnom smještaju u Zagrebu, a ne spomenuti Sobe i apartmane Altis, bilo bi gotovo neozbiljno. Riječ je o privatnim iznajmljivačima *** zvjezdice sa gotovo najduljom tradicijom u Zagrebu, privatnom smještaju koji je više od privatnog smještaja.

A istovremno cijenom na razini mnogo skromnijih iznajmljivača sa zvjezdicom manje.

privatni smještaj u ZagebuU čemu je „kvaka“? U stvari, nema je. Radi se o izuzetno fer pristupu obitelji koja vodi navedeni posao najma soba i apartmana u Zagrebu.

Da, u Sobama i apartmanima Altis odlučili su se po iznimno povoljnim cijenama pružati usluge kvalitetnog najma privatnog smještaja u Zagrebu.

Da nije tako, Sobe i apartmani Altis vrlo vjerovatno nebi bile to što jesu – jedan od vodećih iznajmljivača soba i apartmana u Zagrebu, sa sjajnom popunjenošću i – što je posebno bitno – s gostima koji se vraćaju.

Treba li bolje potvrde od toga da je veći dio vremena Altis doživio i manjak soba i apartmana u odnosu na potrebe i želje gostiju.

Sobe i apartmani Altis nalaze se nedaleko od Arena Centra koja nudi doista sve što Vam je potrebno za dulji ili kraći boravak.

Osim toga, centar Zagreba nalazi se svega 10-15 minuta vožnje automobilom ili 30-ak minuta javnim prijevozom.

U ponudi Altis ima jednokrevetnu sobu, dvokrevetnu sobu, trokrevetnu sobu te studio apartman.
Sve sobe i studio apartmani su kvalitetno opremljeni te sadrže klima uređaj, bežični internet, LCD TV i anatomske madrace.

Također, za vašeg kućnog ljubimca osiguran je paking ispred objekta.

Nadamo se da smo Vam dočarali privatni smještaj Soba i apartmana Altis!

Moram priznati kako sam dugo tražila privatni smještaj u Zagrebu. Naime, seminari koje sam trebala odraditi trajali su po dva do tri tjedna a održavali su se par puta godišnje pa nisam željela plaćati skupe hotele a i trebao mi je apartman da ne trošim na hranu po restoranima.

Upravo par dana prije pročitala sam članak u Jutarnjem kako sve više naših gostiju iznajmljuje privatni smještaj  u  Zagrebu umjesto hotelskog. Dala sam se na potragu jer sam htjela za svoje česte boravke pronaći što bolji smještaj.

privatni smještaj u ZagrebuGoogle je nudio brojne iznajljivače pa sam nastojala naći nešto što mi je dobro izgledalo na slikama,  te da je dobra lokacija i povoljna cijena.

Čitala sam i forume gdje sam htjela pronaći mišljenja i komentare o određenim privatnim iznajmljivačima.

Ono što sam primjetila da postoje iznajmljivači koji iznajmljuju apartmane u stambenim zgradama gdje ljudi žive ili oni koji imaju svoje kuće pa to izgleda kao mali obiteljski hotel.

Iako bi mojoj obitelji bilo lakše da idem u nešto gdje su isključivo apartmani ja sam se odlučila da bi probala smještaj u apartmanu koji se nalazi u stambenoj zgradi.

Od svog smještaja odlučila sam se za Apartmane Filip koji se nalaze na Knežiji. Što se tiče samog apartmana, bio je jako uredan te je imao sve potrebno za kraći ili dulji boravak.

Apartman se nalazio na 1  katu zgrade i  imao je lijepi pogled na park u kojem su se često igrala djeca.

Prvih dana bilo je sve u redu dok mi treći dan nije pokucao gospodin koji je živio vrata nasuprot mene. Već kada sam otvorila vrata, osjetila sam da gospodin ima miris po alkoholu.

Iako nerazumljivo zbog pletenja jezika, rekao je: „GospodiČna, znate li koliko je sati? Stišajte televiziju jer mi normalni ljudi želimo spavati.“

Televizija je bila uključena samo tek toliko da mi je opuštena atmosfera jer sam redovito učila za seminare koje sam pohađala.

Kako sam htjela umiriti situaciju, rekla sam da ću ga ugasiti našto je gospodin rekao: „ I bolje vam je.“

Bila sam u šoku pa sam nazvala vlasnike stana na što su oni rekli kako se ne trebam obazirati i da se to više neće ponoviti.

Da ne duljim, dotični gospodin je zvonio i naredna dva dana sa primjedbama poput onih da zatvaram stubišna vrata ili da glasno pričam na telefon i da nemaju mira od mene.

Kako sam po prirodi pričljiva, zaustavila sam susjedu koja se nalazila kat ispod pa je pitala kako ona gleda na tu situaciju.

privani smještaj zagrebGospođa je rekla da je gospodin inače kompliciran te da je možda i ljubomoran pa da namjerno radi probleme turistima koji odsjedaju u apartmanu.

Odlučila sam otići iz apartmana jer mi se činilo da nemam potrebe za svoje novce trpiti ovakve neugodnosti.

Uzela sam računalo i krenula tražiti drugi privatni smještaj u Zagrebu, ovaj put takav da su u njemu sami turisti.

Na internetu se nejviše prikazivao smještaj Sobe i apartmani Altis. Cijene su mi djelovale prihvatljive pa sam ih kontaktirala.

Kako je bilo slobodno, prešla sam isti dan kod njih. Gospođa je bila jako ljubazna i susretljiva. Čak je organizirala da se što prije počisti apartman kako bih što ranije prešla u apartman.

Boravak u Sobama i apartmanima Altis bio je potpuno drugačije iskustvo. Cijeli objekt je namjenjen za turiste i sve je tome podređeno. Kao mali hotel, ali sa daleko povoljnijim cijenama.

Turisti koji odsjedaju su bili raspoloženi jer su došli na odmor pa je i cijelo okruženje bilo odlično.

Dugoročno sam ostala u Altisu te ga preporučujem kao odličan privatni smještaj u Zagrebu!

Za sve one koji traže povoljno prenoćište u Zagrebu, donosim nekoliko preporuka za koje se nadam da će Vam pomoći u odabiru prenoćišta tijekom boravka u Zagrebu. Također, nastojati ću vam i prenijeti svoja iskustva Zagreba.

U Zagreb sam prvi put došao za vrijeme studija iz svog rodnog Varaždina. Na prvi pogled svidjeo mi se grad jer je nudio nešto što Varaždin nije imao. Nudio je pregršt  sadržaja poput kazališta i koncerata koje Varaždin u to vrijeme nije imao.

Danas Zagreb obiluje još i više navedenim sadržajima te meni osobno, predstavlja grad, „baš po mjeri“. Razlog je taj što nije prevelik kao neki europski gradovi a istovremeno nije niti premali pa ima sve što osoba može poželjeti.

prenoćište u zagrebuPosjetite…

Tijekom boravka u Zagrebu nikako ne propustite posjetiti centar grada i njegove prekrasne ulice poput Tkalčićeve,

U navedenim ulicama uživati ćete u lijepoj arhitekturi, gradskoj vrevi i odličnim kavama koje možete popiti u zagrebačkim kafićima.

Također, savjetujem da posjetite i poznate zagrebačke parkove, Jarun i Bundek.

Prenoćite…

Svatko želi na putovanju pronaći dobro prenoćište ili hotel. Ipak, bitno je koliko je prenoćište ugodno za cijelokupni dojam putovanja.

Osim toga, kvalitetni kreveti presuditi će hoćete li biti odmorni i moći kvalitetno uživati u razgledu grada ili u obavljanju posla.

Moj savjet za prenoćište u Zagrebu su Sobe i apartmani Altis. Navedeno prenoćište odlično je upravo za domaće goste. Cijene su jako pristupačne pa je tako posljednji put kada sam ja bio cijena dvokrevetne sobe iznosila 250 kuna.

Kreveti su bili kvalitetni te sam se dobro naspavao a sobe jako čiste.

prenoćište u zagrebu

Provozajte se…

Ukoliko imate vremena, provozajte se do obližnjeg gradića Samobora.

Samobor je simpatičan gradić udaljen svega 15-ak minuta vožnje od Zagreba.

Poznat je po svojim ugodnim šetnicama i lijepim kućicama.

Osim toga, ako zbog ničega drugog, Samobor morate posjetiti zbog poznatih samoborskih kremšnita. Samo pazite, nemojte pretjerati!

Popnite se…

Zagreb ima jednu lijepu planinu, medvednicu. Ukoliko imate vremena ali i volje savjetujemo da se popnete na poznati zagrebački vrh, Sljeme te uživate u panorami Zagreba koja se pruža sa navedenog vrha.

Staze su dobro organizirane te su pogodne i za početnike rekreativce.

Ne zaboravite pojesti poznati sljemenski grah kao nagradu za uspješno planinarenje.

U potrazi ste za studio apartmanom u Zagrebu. Donosimo Vam prijedloge na temelju ocjenjivanja naših dopisnika. Naš savjet je definitivno noćenje u studio apartmanu jer ono nudi najpovoljniju varijantu smještaja uz istovremene brojne pogodnosti koje nudi – kuhinja, posuđe, stol za ručavanje.

Brojna su pitanja stizala na našu adresu o tome gdje pronaći jeftinu dvokrevetnu sobu u Zagrebu a da istovremeno soba posjeduje određenu kvalitetu.

U potrazi ste za jednodnevnim najmom stana u Zagrebu? Preporučujemo Vam Sobe i apartmane Altis, koji imaju jednu od najduljih tradicija u kratkoročnom najmu soba  i apartmana.

Sobe i apartmani Altis nalaze se na Laništu, svega 300 metara od najvećeg šoping centra u Zagrebu, Arena Centra. U navedenom centru nalaze se svi bitniji sadržaji što će omogućiti gostima zanimljiviji boravak u Zagrebu.