Navigacija

Najbolja dijeta za Vas osmišljena je tako da joj je dugoročan cilj povećanje kvalitete Vašeg zdravlja  i življenja. Činjenica je kako u moru različitih dijeta ne postoji jedna određena koja bi savršeno odgovarala svakome tko je odlučio smršaviti.

Budući da svi imamo drugačiji metabolizam, tako se i učinak dijete razlikuje od osobe do osobe. Naime, ono što je učinkovito za jednu osobu, ne mora biti i za drugu.

U medijima je prisutno mnoštvo reklama koje zagovaraju drastične dijete i brz gubitak težine, no ne zavaravajte se: iz organizma se smanjuje voda, a masno tkivo vrlo često ostaje.

najbolja dijetaVažno je napomenuti da se prije provođenja neke dijete trebate potražiti savjet liječnika ili nutricionista. Nakon što započnete provoditi dijetu, veoma je važno baviti se i tjelesnim aktivnostima (za vrijeme i poslije dijete).

Kontaktirali smo Centar za zdravo i lijepo tijelo Altis kako bi čuli njihovo mišljenje o najboljoj dijeti.

“Treba reći da je svaka osoba individualna pa se tako mora i programirati dijeta. Kada nam određena osoba dođe na program mršavljenja, prvo provjerimo kakvo je bilo posljednje stanje krvne slike ili rade nove nalaze. Nakon toga mjerimo vodu u tijelu te visceralno masno tkivo kako bismo mogli programirati zdravu i dugoročnu dijetu.

Valja izbjegavati izgladnjivanje i tzv. „instant dijete“ koje usporavaju metabolizam, prilikom kojih se izgubljeni kilogrami vjerojatno vraćaju u još kraćem roku.

Najbolja dijeta je ona koja je zdrava i učinkovita. Stoga trebate konzumirati voće i povrće, integralni kruh i žitarice, mlijeko i mliječne proizvode s niskim udjelom masti, nemasno meso, ribu i perad.

Najbliža zdravoj dijeti ali istovremeno i učinkovitoj je Montignac dijeta.

Svakako nastojte izbjegavati tablete za mršavljenje koje djeluju dugoročno samo ako ih se uzima unedogled i sa sobom donose brojne nuspojave. Imajte na umu kako kilogrami nisu nastali preko noći i ne smiju preko noći nestati, stoga provodite dijetu postepeno.

Danas se debljina u svijetu smatra jednom od vrsta ovisnosti pa se tako i pristupa njezinom problemu. Naš savjet je da se uključite u specijalizirane forume o mršavljenju koji su odlična besplatna pomoć pri mršavljenju.

Najpoznatiji takav forum na ovim prostorima je mrsavljenje-forum.com. Savjetujemo uključivanje na takav jedan forum jer ćete samom komunikacijom na forumu biti u stalnom kontaktu sa ljudima koji imaju isti problem i tako razmijeniti iskustva, dobiti besplatnu podršku koja je u takvoj borbi iznimno važna, čuti nove korisne stvari koje vam mogu olakšati put mršavljenja i jednostavno napraviti dobru podlogu da mršavljenje bude dugoročno uspješno!

Istraživanja Američkog instituta za pretilost u Ohio-u pokazala su kako su osobe uključene u takav tip aktivnog sudjelovanja na forumu imale u prosjeku 2 kilograma brži gubitak kilograma mjesečno te su znatno dulji period zadržali postignutu težinu.