Navigacija

Zagreb – glavni grad prekrasne malene zemlje koja Vas očara s nekom svojom posebnošću u kojem god smjeru da krenete. Samo trebate otvoriti svoja čula i jednostavno – uživati…

zagreb smještaj

piše: Ana Matić, novinarka

Ja sam ga posjetila u kolovozu, kao svoju prvu, a potom i posljednju stanicu, u Hrvatskoj. Nakon njega sam imala predivne rute po Hrvatskoj – od odličnih provoda, hrane, gostoprimstva i divne prirode u Slavoniji preko baroknih i renesansnih divota u sjevernoj

Hrvatskoj, potom nevjerojatne prirode i duha Like i Gorskog kotara, a naposlijetku je zadnja stanica bila – Dalmacija. Nevjerojatna, prekrasna Dalmacija… Sa svojim morem koje očarava… Toliko čisto da imate osjećaj da možete dotaknuti dno. A hrana…mmm…hrana…onaj pravi okus dobre svježe ribe! Okus koji često zaboravite ili ga niste ni upoznali, ovisno o tome gdje živite.

Ali definitivno se osjeti velika razlika! Ili pak janjetina ispod peke, koja se topi u ustima. Toliko meka da se ne treba ni žvakati. Obožavam Hrvatsku…Obožavam svaki njen kraj jer sam se toliko dobro svugdje provela i vežu me prekrasne uspomene.

Uspomene na ljude i nezaboravno gostoprimstvo, hranu čije ću okuse još dugo osjećati na svome nepcu i sve one ljepote koje su me dočekale na mom putu…

Ništa manje nisam uživala ni u Zagrebu koji mi se čini kao odličan grad za živjeti. Možda će se mnogi podsmjehnuti sada ako pomisle na ekonomsku ili gospodarsku situaciju u Gradu ili Državi, ali ja sada ne gledam samo na to. Gledam na Zagreb kao grad u kojem, iako su ljudi dosta opterećeni ekonomskom i gospodarskom situacijom, ipak znaju dobro uživati u životu.

zagreb smještajUživaju u čestom druženju s prijateljima i obitelji, smijehu, šetnjama, sportu, putovanjima, kavama i „špici“, grahu na vrhu Sljemena, „Kaubojima“ i drugim odličnim predstavama u kazalištima, predobrim muzejima, prefinim kolačima u uvijek punim slastičarnicama.

Uživaju u puno bliskijim odnosima s prijateljima i obitelji negoli je to čest slučaj na Zapadu. Uživaju što mogu za svega sat ili dva, u kojem god smjeru da krenu, napraviti odličan izlet i iskusiti međusobno skroz drugačija iskustva.

Jednostavno rečeno – Zagrepčani puno više – uživaju, negoli je to često slučaj drugdje.

I ta energija Vas, kao turista i osobe željne novih doživljaja, obuzima i usrećuje.

Pozitivna iskustva imam i sa smještajem u Zagrebu i ostalim mjestima koje sam posjetila. Birala sam namjerno privatni obiteljski smještaj kako bih mogla bolje upoznati ljude i samo mjesto te dobiti veći osjećaj doma negoli je to slučaj s hotelima, a da ne pričamo i da je cijena samog smještaja neusporedivo prihvatljivija.

U Zagrebu sam na primjer odsjela u jednokrevetnoj sobi privatnog smještaja Altis. Domaćini su izuzetno ljubazni, cijena smještaja je povoljna, a soba je komforna, čista i stvarno odlična. Ima besplatan bežični internet i parking, a samo pet minuta pješice je udaljen veliki šoping centar Arena u kojoj sam se stvarno dobro zabavila i našla sve što sam tražila.

U svakom slučaju, Zagreb i Hrvatska su putovanje koje se ne zaboravlja i jedva čekam vratiti se ponovo!