Navigacija

Zdravlje i ljepota

Zdrava koža

Vaša koža je najveći organ vašeg tijela. Teži između dva i četiri kilograma, pokriva između jednog i 2 kvadrana metra površine i potpuno se obnavlja svakih sedam do deset tjedana, pri čemu se svakodnevno ljušti i skida približno pet miljuna mrtvih stanica kože.

 

 

Zdravi nokti

Mnoge žene veliki trud ulažu u uredan i njegovan izgled svojih noktiju. Oni imaju važnu ulogu u zaštiti osjetljivih vrhova prstiju od ozljeda.

Zdravi nokti su ružičasti, što ukazuje na dobru opskrbljenost krvlju i kisikom.

 

 

Zdrava kosa

Brigom o kosi govorimo i o sebi. Dobar je osjećaj imati lijepu, sjajnu, zdravu kosu. Ona je važan dio osobnosti kako ženama tako i muškarcima.

Lijepa, njegovana  kosa je često i sinonim za zdravlje. Evo što se saznalo o tome kakvu pažnju posvećujemo svojoj kosi.

 

Zdravi zubi

Bez sumnje, zdravi i lijepi zubi preduvjet su općeg zdravlja i zadovoljstva čovjeka. No, lijepog osmjeha nema bez mnogo uloženog truda i vremena.

Samo se svakodnevnom njegom, pravilnom prehranom i redovitom stomatološkom kontrolom, mogu spriječiti ne samo najčešća oboljenja zubi, karijes i paradentoza, nego posredno i vrlo ozbiljna oboljenja.

 

Oči

Sve češće se proučava utjecaj radne sredine na zdravlje očiju. Tu se prvenstveno misli o utjecaju dugotrajnog i svakodnevnog gledanja u monitor.

Nakon brojnih istraživanja zaključeno je da gledanje u monitor toliko napreže očnu leću, da to dovodi do kratkovidnosti, odnosno pojavljivanja minus dioptrije.

 

Opće zdravstveno stanje

U navedenoj rublici bavimo se općim zdravstvenim stanjima te mogućnošću njihovog poboljšanja.

U današnje vrijeme, zdravstveno stanje iznimno je ugroženo pa se nadamo da ćemo doprinjeti kroz stručne savjete poboljšanju  Vašeg zdravlja.