Navigacija

Voćne dijete

limun dijetaLimun dijeta

Limun je nadaleko poznat po svojim blagotvornim svojstvima, prvenstveno kao antioksidans i čuvar imuniteta.

Pun je blagotvorne limunske kiseline i vitamina C. No, limun sadrži i hidroksicitat, odnosno tvar koja usporava stvaranje i taloženje masti.

 

 

dijeta s jabukamaDijeta s jabukama

Jabuke su, poslije limuna, najbolje voće kada je riječ o hranjivoj vrijednosti i odstranjivanju toksina iz tijela. Jabuke obiluju natrijem, željezom, ali i fosforom, pomoću kojeg jača mozak i živčani sustav, podiže tonus mišića, poboljšava probavu, štiti želudac, potiče rad jetre, čisti krv i pomlađuje tkivo.

 

 

citrus dijetaCitrus dijeta

Objedinjeni pojam citrusi podrazumijeva agrume obogaćene vitaminima, a u njih ubrajamo limune, naranče, mandarine, klementine, pomelo, grejp i limetu.

 

 

 

banana dijetaBanana dijeta

Ova praktična dijeta savršena je za sve koji se ne žele zamarati posebnim jelima i planovima prehrane, a posebno za one koji ne znaju ili nemaju volje samostalno kuhati propisana dijetna jela.

 

 

 

grejpfrut dijetaGrejpfrut dijeta

Kod ove dijete nužno je izbaciti iz prehrane slatkiše, kruh, krumpir i ostale ugljikohidrate koji u većinskim količinama bivaju glava sastavnica naše prehrane, no važno je da se meso (i ostali proteini), kao i povrće mogu jesti u neograničenim količinama.

 

 

Ananas dijeta

Ananas dijeta se odnosi na laganu ljetnu prehranu i uglavnom je pravi pogodak za vruće ljetne mjesece. U četiri dana ovom dijetom možete skinuti čak dva kilograma jer ananas, koji se još u narodu naziva „žutim čudom“, sadrži enzim bromelain koji potiče sagorijevanje masti.

 

 

Kivi dijeta

Pravilna prehrana jako je važna za osobe koje žele smršaviti. Kada govorimo o dijetama, jedna od njih koja je sve češće u upotrebi danas je kivi dijeta. Kivi je voće izuzetno bogato vitaminom C; samo dva kivija sadržavaju 240 % ukupnih dnevnih potreba za vitaminom C.