Navigacija

Dijete s niskim udjelom ugljikohidrata

proteinska dijeta

Proteinska dijeta

Proteinska dijeta je postala veoma popularan način za gubitak kilograma zbog rezultata brojnih istraživanja kojima je potvrđeno da proteini bolje utažuju osjećaj gladi odnosno gase apetit, od primjerice masti ili ugljikohidrata.

 

 

dijeta sa jajima

Dijeta sa jajima

Dijeta s jajima brza je dijeta s kojom je moguće izgubiti i do 15 kilograma u samo 15 dana. Iako zvuči previše nevjerovatno da bi bilo istinito, ova dijeta zaista daje odlične rezultate ukoliko se ustrajno pridržavate predviđenog jelovnika, povećate tjelesnu aktivnost i unosite minimalno 2 litre vode dnevno.

 

 

mesna dijeta

Mesna dijeta

Dijeta se temelji na izrazito visokom unosu proteina (svih vrska mesa i ribe), dok je restriktivni dio usmjeren na uglikohidrate koje se skoro eliminiraju, čak se i konzumacija, mliječnih proizvoda, voća i povrća smanjuje.

 

 

South Beach dijeta

South Beach dijeta (dijeta „južne plaže“) temelji se na postizanju ravnoteže među namirnicama koje jedete i odabiranju pravih masti i ugljikohidrata. Trenutačno ju prakticira veliki broj ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 

Sonoma dijeta

Inspirirana Mediteranom i Kalifornijom, ova dijeta osvaja sve željne zdrave i ukusne prehrane, bez odricanja i s naglaskom na uživanju u hrani. Kreirala ju profesorica nutricionizma i stručnjakinja na području mediteranske, lationameričke i azijske prehrane, Connie Guttersen.

 

 

Vodena dijeta

Vodena dijete omogućava gubljenje i do pola kilograma po danu! No oprezno, provodi se najčešće svaki drugi dan i to povremeno, nikako na duže periode.

 

 

 

Paleo dijeta

Ako možete zamisliti svoju prehranu, u kojoj su suhomesnati proizvodi, žitarice, krumpir i soja svedeni na minimun, a u kojoj su meso, morski plodovi i jaja poželjni, ovo je prava dijeta za vas, te dobar način za skidanje suvišnih kilograma.