Navigacija

Ostale dijete

dijeta 9 kgDijeta 9 kg

Trebate izgubiti višak kilograma brzo i to u samo dva tjedna? Dijeta 9kg bi mogla dati pravi dijetni plan za Vas!

Prakticirajući ovu dijetu možete izgubiti i do 9kg u samo 2 tjedna a da ostanete zdravi i snažni.

 

 

mjesečeva dijetaMjesečeva dijeta

Mjesečeva dijeta poznata je odavno, a nameće se kao revolucionarna metoda koja vam pomaže u detoksikaciji tijela i poboljšanju imuniteta.

Funkcionira po principu posta, tj. pijenja 3 do 4 litre tekućine tijekom 24 sata u skladu s Mjesečevim ciklusom.

 

 

krono dijeta

Krono dijeta

Ovu dijetu izmislio je ugledni francuski liječnik Alain Delabos. Njome se može izgubiti 5 kilograma u trajanju od mjesec dana i uglavnom se temelji na jedenju pravih namirnica u pravo vrijeme.

 

 

 

Dijeta za krvnu grupu A

Dijeta po krvnim grupama djelo je dr. Petera D’Adamoa koji svoj rad zasniva na vezi između sastojaka hrane i krvnih grupa.  Osobe krvne grupe A su uzgajivači pa bi prema tome trebale biti i pravi vegetarijanci jer imaju osjetljiv probavni sustav.

 

 

Dijeta za krvnu grupu B

Prema dr. Peteru D’Adamou osobe krvne grupe B po svojim karakteristikama su nomadi, jakog imunološkog sustava, jakog probavnog sustava i imaju najfleksibilniji odabir prehrane te mogu uzimati namirnice i biljnog i životinjskog podrijetla.

 

 

Dijeta za krvnu grupu 0

Osobe krvne grupe 0 smatraju se ‘lovcima’ te posjeduju slijedeće karakteristike: mesožder, jak probavni sustav i velika tjelesna izdržljivost.

 

 

 

 

Dijeta za krvnu grupu AB

U prehrani osoba s ovom krvnom grupom se pojavljuju određene kontradikcije. Osobe krvne grupa AB mogu jesti sve što jedu osobe krvnih grupa A i grupe B, ali u umjerenijim količinama.

 

 

 

Sportska dijeta

Sportska dijeta prije svega se odnosi na sportsku prehranu. Ona se ne razlikuje puno od prehrane koja se preporučuje svima, a temelji se na izbalansiranom unosu pravih namirnica.

 

 

 

Weight watchers dijeta

Dijetu je još 60-tih godina prošlog stoljeća osmislila pretila kućanica Jean Nidetch. Dijeta se temelji na načinu prehrane, promijeni stava, motivaciji za vježbanjem i podršci kroz sastanke. Mršavljenje se odvija sporo što je u skladu s biokemijom organizma.

 

 

Čokoladna dijeta

Ova vrsta dijete ne gleda na čokoladu kao na velikog „neprijatelja“ dobro oblikovanog tijela, nego kao na užitak koji si svatko može povremeno priuštiti u umjerenim količinama.