Navigacija

Pića

Kava

Došao je pravi trenutak za sve ljubitelje kave. Talijanska je espreso kava već davno osvojila naše ugostiteljske lokale.

 

 

 

 

Voćni sok

Nekim je osobama čaša ohlađena soka uz doručak samo način da»uravnoteže«obrok u kojem će pojesti i prženu slaninu ili uštipak. lako je voćni sok tako ukusan i, da, hranjiv, u toj se čaši nalazi i puno kalorija.

 

 

 

Voda iz boce

Slike snijegom okovanih vrhunaca i kristalno bistrih potoka koji se kočopere s boca pitke vode govore nam kako je H2O u njima sasvim prirodna i čista. Izgleda da takva lukava promidžba djeluje.

 

 

 

Voda

Svi smo svjedoci poplave savjeta kako treba piti osam do deset čaša vode na dan. Izgleda da takve tvrdnje ne drže vodu. No to ni izbliza ne umanjuje važnost vode. Ipak su naša tijela sastavljena većinom od vode, koja zauzima 70% naše tjelesne mase.

 

 

Bezalkoholna pića

Svi volimo popiti osvježavajuće gazirano ili pak ledeno hladno bezalkoholno piće. Svejedno se mnogi zgražaju kad vide roditelje koji svojim bebama daju gazirana pića.

 

 

 

Čaj i zdravlje

Godinama su pobornici zdrave prehrane izbjegavali »običan« čaj i pribjegavali uvarcima drugog ljekovitog bilja. Možda su bili itekako u krivu.