Navigacija

Najpopularnije dijete

Dukanova dijeta

Prije otprilike 10 godina lansirana je knjiga koja postala instant hit i pobrala sljedbenike među kojima su Jennifer Lopez, Gisele Bundcheni mnogie druge poznate ličnosti.

Pisac tog bestselera bio je francuski nutricionist dr. Pierre Dukan, a knjiga je predstavljala Dukan dijetu.

 

Dijeta 5 faktora

Prema ovom revolucionarnom programu prehrane i vježbanja, svoja tijela oblikuju neke od najpoznatijih zvijezda današnjice, kao što su Eva Mendes, Jessica Simpson i Alicia Keys.

Ova dijeta ima svog utemeljitelja, nutricionista i fitnes trenera Harleya Pasternaka.

 

Voćna dijeta

Voćna dijeta temelji se na unosu voća i povrća koje sadrži malu količinu šećera i masnoća te velik udio vode.

Ovim petodnevnim režimom prehrane možete očistiti svoj organizam od toksina, ojačati imunitet i spriječiti infekcije.

 

 

Dijeta po krvnim grupama

Uzimanje prehrane koja odgovara u potpunosti vašoj krvnoj grupi vrlo je lak i dobar način za lakše mršavljenje. Na taj način pružamo našem organizmu ono što mu treba.

 

 

 

Un dijeta

UN dijeta se vrlo brzo proširila svijetom i zabilježila rekordnu popularnost. Ta popularnost se prvenstveno ogleda u tome što su obroci jednostavni za prupremu i lako prilagodljivi te da se njome dokazano može izgubiti značajan broj kilograma.

 

 

Atkinsova dijeta

Izumitelj ove popularne dijete je doktor Robert C. Atkins i njena najvažnija značajka je visok unos bjelančevina, a nizak unos ugljikohidrata.

 

 

 

Anticelulitna dijeta

Celulit je jedan od problema s kojim se suočava više do 80% žena, bez obzira na dob. Ta vrlo česta neugodna pojava ispod kože javlja se uglavnom kao posljedica nepravilne prehrane, stresa, pušenja, poremećaja cirkulacije, uzimanja kontracepcijskih tableta, ali i genetike.