Navigacija

Motiviranost i ustrajnost

motiviranost i ustrajnost

Motivacija i ustrajnost kod provođenja dijete i mršavljenja

Za uspjeh dijete, postavite realne ciljeve. Primjerice, postavljanje manjih, dostižnih mjerila poput onih da „uskočite“ u haljinu manjeg broja pružit će Vam samopouzdanje. Provođenje neke dijete podrazumijeva promjenu načina života i ne događa se preko noći.

 

 

Tipovi konstitucije prema psihologu Sheldonu

40 – ih godina prošlog stoljeća američki psiholog W. H. Sheldon predložio je teoriju o konstituciji, tj. o tipovima građe tijela. Njegova podjela tipova tijela, koje naziva somatotipovi, su: ektomorf, mezomorf i endomorf.

 

 

Utjecaj motivacije na mršavljenje

Motivacija je snaga koja nam daje volju za ispunjenje zadataka i ciljeva, bez obzira o čemu se radilo.

 

 

 

 

Kako se oduprijeti hrani?

Kad se malo više počnete baviti samoanalizom, doći ćete do zanimljivih otkrića i postat će vam sasvim jasno gdje su vam slabe točke! Priznajte sami sebi neposrednoj okolini te stvorite strategiju kako ih se riješiti.

 

 

 

Pretilost i dijagnostika

Pretilost je kronična bolest skromnoga simptomatskog iskaza i velikoga polimorbidnog potencijala koja se razvija u međudjelovanju različitih etioloških činilaca, nasljednih odrednica i različitih utjecaja okoline.

 

 

 

Vrste masnog tkiva i mjerenja masnog tkiva

Suvremena su istraživanja nedvojbeno utvrdila kako postoje velike varijabilnosti u sastavu i biološkoj aktivnosti tjelesnih masnih nakupina u ovisnosti o njihovu smještaju.

 

 

Psihologija debljine

Stigmatizirana se osoba percipira kao različita u odnosu na normativna očekivanja zbog posjedovanja jedne ili više nepoželjnih osobina koje dovode do njezina obezvrjeđivanja ili devijantnoga identiteta u nekom socijalnom kontekstu (Dovidio i sur. 2000).

 

 

Psihološki aspekti pretilosti

Baviti se psihološkim aspektima pretilosti znači pokušati pronaći odgovor na već ,odavno postavljeno pitanje, a to je imaju li pretile osobe više psihopatoloških poremećaja u odnosu na druge osobe.

 

 

 

Održavanje tjelesne težine promjenom navika

Promjene zdravstvenoga ponašanja uključuju kretanje kroz pet odvojenih stadija koji odražavaju različit stupanj spremnosti za modifikaciju problematičnoga ponašanja: pretkontemplaciju, kontemplaciju, pripremu, akciju i održavanje.