Navigacija

Ostale metode mršavljenja

Tablete za mršavljenje

Tablete za mršavljenje danas definitivno nisu jedinstven proizvod našega tržišta. Postoje svakojake vrste takvih tableta od različitih proizvođača i različitih cijena.

 

 

 

Akupunktura i mršavljenje

Akupunktura je danas široko poznata metoda koja se koristi u borbi protiv raznih oblika bolesti i poremećaja. Riječ je o metodi tradicionalne kineske medicine čiji se začeci naziru još oko 3. tisućljeća p.n.e.

 

 

 

Alternativne metode mršavljenja

Probali ste već mnogo različitih dijeta i planova tjelovježbe, ali i dalje ne postižete željene rezultate? Možda biste trebali iskušati neku od alternativnih metoda mršavljenja. Alternativne metode za gubljenje kilograma popularne su i primjenjuju se u cijelom svijetu.

 

 

Joga

Bez obzira na to je li riječ o hatha ili ashtanga, bikram ili kundalini — ili samo pokušavate u 6 sati ujutro raditi što radi i ostalih 19 osoba u prostoriji — joga vam može donijeti itekakve koristi. Za početak će vam se poboljšati ravnoteža i gipkost.

 

 

Akupunktura

Liječnici godinama raspravljaju o tome djeluje li akupunktura doista. No vama možda odgovor treba upravo sada. Je li opasno ako mi netko u tijelo zabada igle? Akupunkturne su igle tanke poput vlasi, daleko tanje od igala kojima vas bodu»obični« liječnici.

 

 

Skupine za pomoć pri mršavljenju

Pića u velikim pakiranjima, dupli cheeseburger sa slaninom, velika porcija prženih krumpirića — svima je jasno kako se velicina porcija posljednjih godina povećala te kako su mogućnosti objedovanja s nogu ili u vožnji danas skoro neograničene. Kako se uopće tome oduprijeti?

 

 

Tablete za brzo mršavljenje

Koliko često čujemo: »Da bar mogu popiti tabletu i to riješiti! «Pa, za pretile ljude i postoji takva tableta, zapravo ih je popriličan broj. No ni uz njihovu pomoć kilogrami neće sami nestati.

 

 

 

Lijekovi za smanjenje apetita

Ova skupina lijekova djeluje primarno na neurotransmitere središnjega živčanog sustava. Mnogobrojni neurotransmiteri sudjeluju u regulaciji unosa hrane te vezanjem za svoje receptore pokreću procese koji rezultiraju osjećajem gladi.

 

 

Tablete za brzo mršavljenje – efedrin i kofein

Efedrín i kofein spadaju u skupinu lijekova koji povećavaju potrošnju energije i termogenezu. Efedrin je alkaloid iz biljke Ephedra sinica čija je medicinska primjena uglavnom ograničena na uporabu kao nazalnoga vazokonstriktora u slučaju hunjavice.