Deserti
Žele s jagodama
Jagode operite i narežite na ploškice. Dobro opranu narančinu koru naribajte, a sok iscijedite. Sok od naranče pomiješajte s rumom, naribanom koricom naranče i medom te stavite da se lagano zagrije na vatri.
Voćna salata u dinji
Dinju prerežite, sredinu izdubite i narežite je na kockice. Banane i kivi narežite na ploškice te ih pomiješajte s komadićima dinje, borovicama, sokom od limuna i medom. Sve stavite u izdubljene polovice dinje i ostavite u hladnjaku da se ohladi.
Jabuke sa sirom
Sir propasirajte ili usitnite električnom mješalicom, dodajte 1/2 dl vrhnja, šećer, vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte grožđice, jabuke narezane na kockice te orahe.
Puding s jabukama
Jabuke skuhajte u 6,5 dl vode, zatim ih izvadite i izgnječite u pire. Izmiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka, a ostalo mlijeko ulijte u kipuću vodu od jabuka. Umiješajte mješavinu pudinga i skuhajte ga.
Voćna salata u lubenici
Lubenicu prerežite i izvadite joj sredinu. Izradite joj ukrasni rub. Sredinu narežite na kockice ili izdubite posebnom žlicom male kuglice. Lagano ih izmiješajte s ostalim voćem i limunovim sokom te medom.
Kompot od jabuka i šljiva
Voće očistite i narežite na kriške. Kuhajte ga u vodi oko 15 minuta s dodatkom klinčića i cimeta. Ohladite i zašećerite te poslužite u zdjelicama.
Pjena od marelica
Marelice nakratko blanširajte u vreloj vodi. Ogulite im kožu i izvadite koštice. Dodajte im limunov sok i fruktozu i sve usitnite mikserom. Otopite želatinu u 2 žlice vode i umiješajte u marelice.
Niskokalorična pjena od jagoda
Pola količine jagoda izrežite na kriške i rasporedite u zdjelice ili čaše. Ostatak jagoda usitnite mješalicom. Istucite tvrdi snijeg od bjelanjaka, dodajte sladilo, vanilin šećer i pire od jagoda te sve lagano promiješajte.
Savijača od sira
Margarin, šećer i žumanjke dobro izmiješajte, zatim dodajte pasirani sir, vrhnje, sitno ribanu koricu limuna, grožđice i snijeg.
Pjena od sira s malinama
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i jedne žlice voćnog šećera. Dobro ocijeđeni sir protisnite ili propasirajte sa 2 žlice fruktoze. Polako mu primiješajte bjelanjke da dobijete pjenu i zatim usitnjene maline.
Kolač od gorke čokolade
Čokoladu usitnite na komadiće. Dodajte maslac narezan na kockice, pola male šalice crne kave i konjak. Otopite na pari. Kad ste dobili glatku kremastu smjesu, dodajte naribanu limunovu koricu.
Torta od jabuka
Skuhajte jabuke, ogulite im koru i napravite pire. U velikoj posudi izmiješajte margarin i šećer u pjenastu smjesu. Zatim dodajte pire od jabuka, 1 žumanjak i ostale sastojke te sve dobro izmiješajte.