Navigacija

Zanimljivosti koje nam mogu pomoći

Kiropraktika

Kiropraktika se još naziva i spinalnom manipulacijom. Provode je posebno obučeni liječnici. Oni vjeruju kako mnogi problemi i bolovi koji nam se pojavljuju u tijelu mogu biti posljedica problema sa živcima nastalih zbog loša položaja kralješaka u kralježnici.

 

 

Antibakterijski proizvodi

Reklame za antibakterijske sapune i sprejeve žele vas uvjeriti tako su vam domovi poprište bakterijske, virusne i gljivične najezde dostojne filma strave i užasa, a od koje ćete svi jako oboljeti.

 

 

 

Bolovi: pomagala protiv bolova

Potraga za nekemijskim sredstvima za olakšavanje bolova natjerala je milijune osoba koje pate od artritisa, križobolje, fibromialgije i drugih kroničnih bolesti koje nose bolove, na iskušavanje raznih metoda od električne struje i magneta do kristala i uložaka za cipele.

 

 

Defibrilatori kućni

Jednostavni za upotrebu, kakvi se nalaze na aerodromima, u trgovačkim centrima, školskim dvoranama pa čak i u kockarnicama, dokazano spašavaju živote. U rukama snalažljivih, čak i needuciranih građana, oni su ponovo pokrenuli srca tisuće žrtava iznenadna srčanog zastoja.

 

 

Filteri za vodu

Čak i bezbojna vodovodna voda bez mirisa i okusa može biti zdravstveno neispravna. U jednoj se velikoj analizi pokazalo kako 22 od 25 američkih gradova ima problema s kvalitetom vode u kojoj su se nalazile, primjerice, visoke razine olova, klora ili bakterija.

 

 

Filteri za zrak

Ako vam se kiše ili teško dišete zbog mikroskopskih čestica peluda ili prašine u zraku, čini se logično zrak koji dišete filtrirati. Filtri za zrak najbolje će vam koristiti poduzmete li još jedan mudar korak, tj. pokušate li ograničiti i sami ulazak tvari koje vas nadražuju u stan, ili barem u spavaću sobu.

 

 

Madraci i jastuci

Skoro trećinu života provedemo spavajući pa je jasno kako bi nam ležaj trebao biti udoban. Prečesto loši madraci i jastuci uzrokuju probleme sa spavanjem i pogoršavaju jutarnje bolove.

 

 

 

Medicinski testovi kućni

Nekada su liječničke ordinacije bile jedina mjesta na kojima ste mogli izmjeriti kolesterol, napraviti test na rak debelog crijeva i doznati jeste li HIV pozitivi.

 

 

 

Usisavači prašine

Nikada nije bilo složenije kupiti napravu za usisavanje prašine (čiji najveći dio predstavljaju odbačene stanice ljudske kože). Danas morate birati između raznih modela i obećanja, poput dodatne snage usisavanja ili filtriranja alergena.

 

 

Softver za jačanje uma

Ovi novi računalni programi i videosadržaji, jednako zabavni i zahtjevni kao i dječje videoigre, ili pak dovoljno nježni i za oči i uši malih beba, tvrde kako, dok se njima zabavljate, potiču vaše mentalne sposobnosti.

 

 

 

Bolnice

Ne toliko davno, većini je bolničkih pacijenata najveći problem bila loša hrana i susjed iz bolničke sobe koji ne prestaje pričati.

 

 

 

 

Nadomještanje hormona

Život je jednostavno takav: kako godine prolaze, naša tijela rade sve sporije te postaju sve nježnija i krhkija. Očajnički pokušavajući zadržati tjelesnu snagu i kondiciju, da ne spominjemo njihov spolni nagon, neki od današnjih 60-aka dodatno uzimaju hormone čija količina u tijelu prirodno opada sa starošću.